Böyle Üniversite Okuyan da Var!..

Eğitim Güncel
İmkansızlıktan şikayet ederek, okullarından memnun olmayan üniversite öğrencisi var. Ama öyle hayat hikayeleri okuyoruz ki, eldeki imkanlardan şikayet etmek utanç verici oluyor. İşte üniversiteli ...
EMOJİLE

İmkansızlıktan şikayet ederek, okullarından memnun olmayan üniversite öğrencisi var. Ama öyle hayat hikayeleri okuyoruz ki, eldeki imkanlardan şikayet etmek utanç verici oluyor. İşte üniversiteli Aziz Çetin’in dramı…

Erzincan Emniyet Müdürlüğü‘ne dün gece saatlerinde gelen şüpheli şahıs ihbarının altından dram çıktı.

Erzincan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar İşhanı’nda şüpheli şahıs olduğu ihbarını alan emniyet güçleri yaptıkları araştırmada iş hanının bodrum katında Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı Aziz Çetin (23) adlı şahsı gördü. Emniyet ekipleri tarafından incelenen ve herhangi bir sabıka kaydının olmadığı anlaşılan Aziz Çetin‘in sorgusundan Çetin’in dram dolu yaşam mücadelesi ortaya çıktı.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıfın başarılı bir öğrencisi olan Aziz Çetin’in çiftçilikle uğraşan babasından aldığı hasat parası ile üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra parasız kaldığı için yaklaşık 10 gündür çarşıların bodrumlarında bulunan mescitlerde, sokaklarda ve parklarda kaldığı tespit edildi.

Okumak için inanılmaz bir azimle mücadele eden Aziz Çetin’in 2008 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazandığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bir hafta gittiği okulunu bırakarak ailesinin yanına dönmek zorunda kaldığı öğrenildi. Karşılaştıkları bu dram karşısında duyarsız kalmayan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi personeli 3 gündür aç olduğunu söyleyen Aziz Çetin’i sahiplenerek karnını doyurduktan sonra temizlik ihtiyaçlarını da giderip kendi imkanlarıyla aralarında topladıkları para ile Çetin’e yeni elbiseler aldılar.

Bu kadar sıkıntılı bir durumda olmasına rağmen kimseden yardım istemeyen Çetin, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube personelinin yaptığı yardım karşısında duygulandı. Genç Aziz’in ihtiyaçlarını giderdikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Çetin’i geçici bir süreliğine TEDAŞ Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirdiler.