Tekirdağ NKÜ’de Türban Serbest!

Eğitim Güncel
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, yasakların üniversitelere yakışmadığını belirterek, öğrencilerin türbanla derse girebileceğini açıkladı. Türbanla kampüse ve sı...
EMOJİLE

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, yasakların üniversitelere yakışmadığını belirterek, öğrencilerin türbanla derse girebileceğini açıkladı.

Türbanla kampüse ve sınıflara öğrenci girişinin yasak olduğu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü’nün talimatı ile bu sabahtan itibaren türbanlı öğrenciler kampüse ve derslere alınmaya başladı. Türbanlı öğrencilerin başörtülülerini çıkarttığı üniversite nizamiyesindeki kapalı ahşap bölme kaldırıldı.

YASAKLAR ÜNİVERSİTELERE YAKIŞMIYOR

NKÜ Rektörü Şenköylü, üniversitede türbanın serbest bırakılması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. NKÜ’de türbanlı öğrencilerin derse girmeye başladığını ifade eden Rektör Şenköylü, "Bir haftadır türban konusu ile ilgili açıklama yapılıyor. Sayın YÖK Başkanımız ve siyasiler açıklamalarda bulundu. Bizim üniversitemiz özgürlükçü, katılımcı, demokratik bir üniversite. Bu tür yasaklar üniversiteye yakışmıyor. Başörtülü olsun olmasın bütün bu gençler bizim gençlerimiz. Biz Türkiye olarak gençlerimizle övünüyoruz. Gençlerimiz şu veya bu gerekçeyle kaliteli eğitimden faydalandırılmazsa Türkiye genç potansiyelini iyi değerlendirmemiş olur. Kişisel olarak benim düşüncem bu" dedi.

BU SORUN 30 YIL ÖNCE ÇÖZÜLMELİYDİ

Türban sorunun 20-30 yıl önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Prof.Dr. Şenköylü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimizin tümünü potansiyel deha olarak görüyorum. İster başı açık ister kapalı olsun. Üniversiteler düşünce özgürlüğünü çeşitli düşüncelerin serbest olduğu ortamlardır. Baskı uygulanırsa deha olacak beyinler o özelliklerini dışarı çıkaramaz. Bu konuların aşılması lazım. Aslında bu konuların 20, 30 yıl önce halledilmesi lazımdı."

Öğrenciler ise türban yasağının kalkmasından memnun olduklarını söylediler.