Emniyet İşkenceden Temize Çıktı

Olaylar
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Türkiye işkencelerle suçlanan bir ülke değildir. Bu yıl şu ana kadar işkenceden dolayı hiçbir suçlama, hiçbir dava söz konusu olmamıştır. Biz halen kötü mua...
EMOJİLE

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Türkiye işkencelerle suçlanan bir ülke değildir. Bu yıl şu ana kadar işkenceden dolayı hiçbir suçlama, hiçbir dava söz konusu olmamıştır. Biz halen kötü muamele tavrı içinde olan personeli kurumlarımızda yaşatmıyoruz, yaşatmayız. Bunu açıklıkla ifade ediyorum’’ dedi.

Atalay, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinin akademik yıl açılış törenindeki konuşmasında, polis eğitiminde Türkiye’nin yeni bir dönem ve bir devrim yaşadığını söyledi.

YÜZDE 85’İ UNİVERSİTELİ
Atalay, polislerin yüzde 85’inin üniversite mezunu olduğunu hatırlatarak “Hem örgün eğitimimize önem veriyoruz hem de 220 bin civarındaki polisimizin her yıl yaklaşık yüzde 50’sini hizmet içi eğitimden geçiriyoruz” dedi. Polis eğitiminin odağında insan ve hukukun olduğunu kaydeden Atalay, İçişleri Bakanlığı’nı İnsan Hakları Bakanlığı gibi gördüklerini kaydetti. Bu anlamda hükümetin de çok duyarlı olduğunu anlatan Atalay ‘’Hükümetimiz döneminde ilke olarak getirdiğimiz işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans bugün gerçekten sıfır noktaya ulaşmıştır’’ dedi.