El Kaide, İbranice Konuştu

Olaylar
El Kaide ile bağlantılı bir internet sitesinde yayımlanan bildiride, bildiriyi okuyan kadın, kendisini Gazze’de varlığını sürdüren "Cemaat Ensar El Sünne" adlı grubun üyesi olarak tanı...
EMOJİLE

El Kaide ile bağlantılı bir internet sitesinde yayımlanan bildiride, bildiriyi okuyan kadın, kendisini Gazze’de varlığını sürdüren "Cemaat Ensar El Sünne" adlı grubun üyesi olarak tanıtarak, İsrailleri tehdit etti.

Kısık sesli bir kadın, İbranice, "aşırı Yahudilerin" Filistin topraklarını terk edene kadar roketler ve diğer saldırılardan kaçamayacaklarını söylüyor.

El Kaide’eye bağlı olduğu bilinen Ceyşul İslam örgütünün Gazze liderleri Muhammed Nimni ile İslam Yasin, 3 ve 17 Kasımda İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarında hayatlarını kaybetmişti. İsrail, Nimni ve Yasin’i Mısır’da İsraillilere saldırı planlamakla suçlamıştı.

İslami konularda uzman emekli İsrailli istihbarat görevlisi Matti Steinberg, bir El Kaide forumunda İbranicenin kullanılmasının benzeri görülmemiş bir durum olduğunu söyledi. Ayrıca Steinberg, Cemaat Ensar El Sünne’nin birkaç yıldır Gazze’de faaliyet gösterdiğini ve İslam Ordusu’ndan bağımsız olduğunu vurguladı.

On5yirmi5.com