Cem’in Dedesinden Kız Yurdu

Olaylar
Vali İlhan Atış, valilikte düzenlenen törende, hayırseverler tarafından yurt yaptırılmasının okul yapımı kadar yaygınlaşması temennisinde bulunarak, bu sayede özellikle kız öğrencilerin barınma sorunu...
EMOJİLE

Vali İlhan Atış, valilikte düzenlenen törende, hayırseverler tarafından yurt yaptırılmasının okul yapımı kadar yaygınlaşması temennisinde bulunarak, bu sayede özellikle kız öğrencilerin barınma sorununun çözülebileceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da Garipoğlu’nun 20 yıl önce de eşi Safiye Garipoğlu adına Ceyhan’da bir okul yaptırdığını belirterek, eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

”Yapılması gereken bir işi yerine getirdiğini” belirten Garipoğlu, gazetecilerin neden kız yurdu yaptıracağı sorusuna şu yanıtı verdi:

”İlköğretim şu an 8 yıl. Bir kız çocuğu ilköğretimi bitirdiğinde 15-16 yaşında oluyor. Eğitimini sürdürecek o yaştaki kız çocuğu bir yere emanet edilemez. Nerede kalacak?”

Atış da Garipoğlu’nun bu sözler üzerine ”Devlete emanet edilebilirler” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bu arada, imza töreni sonrasında Atış’ın elini öptüğü ve kendisine çiçek verdiği Garipoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Garipoğlu, törenin ardından salondan ayrılırken bir gazetecinin torunu Cem Garipoğlu’nun işlediği cinayetle ilgili soru sormak istemesine ilişkin olarak ”Burası yeri değil” dedi.