Yumurta Satışları Arttı mı?

Olaylar
Haber: Arzu Erdoğral Yumurta eylemleri sonrası satışların arttığı şeklindeki görüşün doğruluk payını öğrenmez üzere görüştüğümüz Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur y...
EMOJİLE

Haber: Arzu Erdoğral

Yumurta eylemleri sonrası satışların arttığı şeklindeki görüşün doğruluk payını öğrenmez üzere görüştüğümüz Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur yumurta satışlarının arttığı söyleminin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Öğrencilerin protestolarda kullandığı yumurtanın temel besin maddesi olması nedeniyle ‘israf edildiğini’, bu tür eylemler nedeniyle sektöre verilen değerin azaldığını düşünen üreticilerin yanı sıra kimi üreticiler de bunun demokratik bir hak olduğu görüşünde. Ancak üreticilerin birleştiği ortak nokta yumurtanın atılması değil tüketilmesi…

KARİZMAYI ÇİZSE DE TAŞ ATMAKTAN DAHA İYİ

On5yirmi5’e konuşan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur, “tabi ki yumurta protein değeri başta olmak üzere birçok vitaminler yönünden zengin bir besindir. Türkiye gelişmiş ülkelere göre hayvansal gıda açığı çeken bir ülke. Yumurta kolay, ucuz ve herkesin alıp pişirebileceği bir gıda. Öncelikle yumurta üreticileri olarak bu besinin yenerek tüketilmesi gerektiğinden yanayız. Ama öğrencilerin eylemi demokratik bir hak… Yumurtayı seçmiş olmaları tamamen kendi özgür iradeleri ile ortaya koydukları bir durum. Tabi ki gıdanın atılıp israf edilmesini birçok üreticimiz doğru bulmuyor ama biz burada “karizmayı çizse de” taş atmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

YUMURTA SATIŞLARININ ARTTIĞI SÖYLEMİ SEMBOLİK

Yumurta satışlarının arttığı söylemin de sembolik olduğunu ifade eden Sungur, Türkiye’nin bu sene 14 milyar adet yumurta üretimi var. Bu miktarın içerisinde az sayıda yumurtanın atılması satışları arttırmaz. Dediğim gibi yumurta eylemlerinin bizim açısından ne hoş ne de rahatsız edici bir tarafı var” ifadelerini kullandı. Hüseyin Sungur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yumurtanın her yaştan insan için faydası var. Bu nedenle tüketilmesinden yanayız. Çünkü Türkiye gelişmiş ülkelerin çok altında yumurta tüketiyor.  Özellikle gençlerde ve çocuklarda gelişim açısından önemi var. Fonksiyonel bir gıda… Böyle değerli bir gıdanın biz Türkiye’de az tüketilmiş olmasından rahatsızız. Bizim yumurta tüketimini arttırmak amacı ile bir de sloganımız var “Kıran kazanır” diye. 21 siteye paralel olarak aynı adı taşıyan bir de web sitemiz bulunuyor.  Gençler, yasal çerçeveler de yumurta atıyorsa ona saygı duyarız ama tercihimiz atmak yerine yumurtanın tüketmesi.”

on5yirmi5.com