Marmarabirlik’ten yılbaşı ödemesi

Olaylar
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 25 Ekim 2010 tarihinde açılan kampanya döneminde şimdiye kadar 28 bin 500 ton zeytin alımı yaptıklarını kaydederek, Marmara Bölgesi’nde rekolten...
EMOJİLE

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 25 Ekim 2010 tarihinde açılan kampanya döneminde şimdiye kadar 28 bin 500 ton zeytin alımı yaptıklarını kaydederek, Marmara Bölgesi’nde rekoltenin düşük olmasına karşın, planladıkları miktara ulaştıklarını belirtti.
Asa, alınan ürün karşılığında üreticilere şu ana kadar iki aşamada toplam 48 milyon lira ödeme yaptıklarını kaydederek, yarın yapılacak 3 milyon liralık ödemeyle toplam miktarın 51 milyon lirayı bulacağını bildirdi.
Rekolte azlığı nedeniyle sadece bu yıl nihai fiyat uyguladıklarını hatırlatan Asa, şu bilgileri verdi:

”Rekolte azlığından ötürü kooperatiflerimize ürün teslimatı azaldı. Kampanya dönemini 10 Ocak 2011 tarihinde bitirmeyi planlıyoruz. Ortaklarımızdan aldığımız ürün bedellerinin büyük bölümünü de ödemiş bulunuyoruz. Üreticilerimiz, geriye kalan bedelleri almak için de uzun zaman beklemeyecekler.”

Hidamet Asa, üreticilerin yarın hesaplarına yatırılacak olan ürün bedellerini, 22 Aralık Çarşamba günü banka hesaplarından çekebileceklerini kaydetti.