“MAZLUMDER’e Sızma Planı Ahlaksızca”

Olaylar
Haber: Arzu Erdoğral Gölcük’teki donanma komutanlığında ele geçirilen ve Balyoz Davası’na bakmakta olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen ‘Balyoz Belgeleri’ ...
EMOJİLE

Haber: Arzu Erdoğral

Gölcük’teki donanma komutanlığında ele geçirilen ve Balyoz Davası’na bakmakta olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen ‘Balyoz Belgeleri’ arasında MAZLUMDER’e yönelik bir takım manipülasyon planlarına dair belgelerin bulunduğu haberleri üzerine MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ile görüştük.

MAZLUMDER Başkanı Ünsal, söz konusu haberlerde, 22 Kasım 2006 tarihli bir toplantı tutanağının bulunduğu ve bu tutanakta MAZLUMDER’e sızdırılacak istihbarat elemanları vasıtasıyla derneğin eylem ve protestolarının yönlendirilmesi iddiasının yer aldığını söyledi. Bu tür girişimlerden nasıl korunduklarını da on5yirmi5’e anlatan Ünsal, kesin bilgilere ulaştıklarında yasal işlem de başlatacaklarını söyledi.

MAZLUMDER olarak, yasal olmayarak içinize sızmaları engellemek için nasıl korunuyorsunuz?

Birincisi; karar alma süreçlerini son derece şeffaf ve tartışmaya açık yaparız. Böyle olunca hiçbir kararımız kapalı kapılar ardında olmadığı için manipüle edilemez. Yani vicdan, kolektif akıl her attığımız adımda ortaya çıkar. Hem kararların oluşmasında hem de kararların icraatında… Yani bilgiyi manipülasyonlara kapatan en önemli özelliğimiz açık olmamızdır. İkincisi de; bize ya da başka yapılara da sızmalar olmuş olabilir. Bunlar son derece ahlaksızca teşebbüsler. Doğrusu kim olduğunu tespit edersek, yargıya taşımak isteriz. Ama şüphe üzerine insanları karalamayı da doğru bulmuyorum.  Çok net deliller olursa yargıya taşırız. Çünkü bu sivil toplumu, sivilliği öldüren bir tecavüz… Yenilir yutulur bir tarafı yok…
 

Şüphelendiğiniz birileri var mı?

Basından daha doğrusu belgelerden öğrendiğimize göre olay İzmit’te geçmiş. İzmit’teki arkadaşlarımız en azından video kayıtlarına, hafızalarına “kim nasıl davrandı gibi”  yeniden müracaat edeceklerdir. Ama dediğim gibi çok netleştirmeden o insanları karalamayı da doğru bulmam. Gerçek er ya da geç ortaya çıkacaktır. Bizde bunu umut ediyoruz.