Şırnak Eğitim Fakültesi İstiyor

Eğitim Güncel
Şırnaklı emekli öğretmenler, illdeki üniversite bünyesinde acilen eğitim fakültesi açılmasını ve Şırnaklı öğretmenlerin yetişmesini istedi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Selahatt...
EMOJİLE

Şırnaklı emekli öğretmenler, illdeki üniversite bünyesinde acilen eğitim fakültesi açılmasını ve Şırnaklı öğretmenlerin yetişmesini istedi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Selahattin Yürenç tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilecek olan emekli öğretmenlerin ilk buluşmasında konuşan Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, uzun bir müddet eğitim camiasında hizmetleri olan değerli öğretmenlerin unutulmadıklarını söyledi.

Birlik, "Her zaman gönlümüzde yerleri olan emektar hocalarımızın yılda bir defada olsa bir araya gelmek ve bunu geleneksel hale gelmesini istedik. Bundan dolayı bugün aramıza katılan ve iş yoğunluğundan katılamayan bütün öğretmenlerimize, ilimizde çalışan eğitimci arkadaşlar adına saygılarımı sunarım. Aslında ağabeylerimizin tecrübeleriyle daha çok yanımızda, aramızda görmek ister ve faydalanmak isteriz’ dedi.

Sinan Lokantasında verilen yemekte şube müdürü Selahattin Yürenç konuklarını lokanta girişinde karşılayıp tek, tek ilgilendi. Kendilerine gösterilen ilgiden memnun kalan emekli öğretmenlerden Mehmet Bulmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendileri için düzenledikleri programdan dolayı teşekkür ettikten sonra şunları söyledi; "Şırnaklı emekli öğretmenlerin sayısını 19 olarak belirtti. Merkez nüfusumuza oranla değerlendirdiğimde çok düşük olduğunu gördük. Emekli eğitimci olarak Türkiye’nin değişik yerlerinde yirmi dokuz yıl öğretmenlik yaptım. Hatırlıyorum Samsun Ladik’te görev yaparken öğretmenler toplantısında nerelisin diye sordular? Şırnaklıyım dediğimde, bana "kardeşim Ladik öğretmen fabrikası, nasıl oluyor da yabancı olarak aramızda öğretmenlik yapıyorsun" dediler. Demek istediğim, ilimizde eğitimci sayısı yerli olarak çok az, eğitimci olarak vali beye ve rektör beye çıkıp Şırnak’ta Eğitim Fakültesinin açılmasını talep edeceğiz. Şırnak’taki eğitim camiasında yerli öğretmenlerinde yer almasını istiyoruz. Hakkari’de dahi eğitim fakültesi var fakat, Şırnak’ta yok. İlimiz için büyük eksiklik, bu eksikliğin giderilmesini talep edeceğiz. İleride bu sayede çocuklarımızın da eğitim, irfan camiasında yer bulmaları en büyük dileğimizdir." Bulmuş, konuşmasından sonra meslektaşları tarafından büyük alkış aldı.

Yemekten sonra içilen çaylar beraber kendi arkadaşlarıyla hasret gideren emekli öğretmenler, Milli eğitim şube müdürü Selahattin Yürenç tarafından emekli öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.