Yüzme Bilmeyen Ördek!

Olaylar
Azerbaycan uyruklu sunucu ve ses sanatçısı Elgun Gulivan’ın, yavru iken alıp evinde bebek gibi büyüttüğü ve doğaya alışması için bir parktaki diğer ördeklerin yanına bıraktığı pekin ördeği, arad...
EMOJİLE

Azerbaycan uyruklu sunucu ve ses sanatçısı Elgun Gulivan’ın, yavru iken alıp evinde bebek gibi büyüttüğü ve doğaya alışması için bir parktaki diğer ördeklerin yanına bıraktığı pekin ördeği, aradan 15 gün geçmesine rağmen yüzmeyi öğrenemedi.

Suya bırakıldığında çırpınan ve batacağını sanarak hemen kenara gelen ördeğin yüzmeyi öğrenebilmesi için Elgun Gulivan da sık sık parka gelerek onunla ilgileniyor.

TRT Avaz’da Türk Osmanlı Şerbeti’ adlı programın sunuculuğunu yapan ve aynı zamanda ses sanatçısı olan Elgun Guluvar, Pakin ördeğini yavruyken satın aldığını ve evinin içinde beslediğini söyledi.

Onu özel mamalarla doyurup şampuanlarla yıkadığını, zaman zaman da beraber uyuduklarını anlatan Elgun Gulivan, ördeği 3 ay sonra da Sapanca’da bulunan işadamı Ahmet Şahin’e ait birçok hayvanın barındığı Doğa Park’a getirdi.

HEMEN SUDAN ÇIKIYOR

Buradaki diğer ördek ve kuğuların arasında doğal ortama alışması beklenen pekin ördeği, aradan 15 gün geçmesine rağmen yüzmeyi öğrenemedi.

Diğer ördeklerin bulunduğu havuza bırakıldığında, panik içinde ayaklarını çırparak hemen kenara gelip sudan çıkan ördeğin bu hali herkesi şaşırtırken, birçok kişi ilk kez yüzme bilmeyen ördek gördüklerini söyledi.

EVDE BÜYÜTÜLMESİNİN SONUCU

Uzmanlar ise bu tür hayvanların yüzme içgüdüsel olarak doğalarında olmasına rağmen, zamanında suyla buluşturulmaması nedeniyle bu durumun yaşandığını, su ortamında yaşaması gereken bir hayvanın ev ortamında büyütülmesinin de ne kadar yanlış olduğunu bu durumun kanıtladığını söyledi.

DHA