SP, Erbakan Ailesi Olmadan Kongre Yapıyor

Olaylar
Saadet Partisi’nin 4. Genel Kurul toplantısı da başladı. Toplantıda Genel Başkan Mustafa Kamalak konuşma yaptı. ERBAKAN AİLESİ KONGREYE KATILMAMA KARARI ALDI Akşam’da yer alan habere göre,...
EMOJİLE

Saadet Partisi’nin 4. Genel Kurul toplantısı da başladı. Toplantıda Genel Başkan Mustafa Kamalak konuşma yaptı.

ERBAKAN AİLESİ KONGREYE KATILMAMA KARARI ALDI

Akşam’da yer alan habere göre, karara ilişkin olarak SP Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın şu açıklamayı yaptı: Mustafa Kamalak seçim sürecinde Erbakan Ailesi’yle çalışmadı. Fatih ile Elif Erbakan teşkilatın isteği üzerine gidip konuşmalar yaptılar. Kongre sürecinde de teşkilat Fatih Erbakan’ın genel başkan adaylığında ısrarlıydı. Aday yapılmasının yanı sıra yönetim tarafından dışlanmıştır. Listelerden haberdar edilmemiştir. Kendilerine bile listede olup olmadığı bilgisi verilmedi.

Fatih Erbakan ise kongreye katılmayacaklarını doğrulayarak ‘Ablam Elif de ben de genel idare kurul listesinde varız. Problem listelerde ve benim genel başkanlık adaylığımla ilgili değil. Bu dönemde teşkilat, adaylığım noktasında teveccüh gösterdi ancak düşünmedim. Gerekçemizi önümüzdeki günlerde paylaşacağız.’ Kulislerde konuşulan ise ailenin dışlandıkları gerekçesiyle bu tavrı aldıkları yönünde.

AKŞAM