Kalça Çıkığı 53 Yıl Sonra Farkedildi

Olaylar
Doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olan bir kadın, 53 yıl sonra Alaşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Kadir Damgacı tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Sol bacağında kalça çıkığı ned...
EMOJİLE

Doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olan bir kadın, 53 yıl sonra Alaşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Kadir Damgacı tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Sol bacağında kalça çıkığı nedeniyle yıllardır aksayarak yürüyen iki çocuk annesi Ayşe Gökmen, 7 cm kısa olan bacağı operasyonla 7 cm uzatılarak sağlıklı yürümeye başladı.

Doğum esnasında yaşanılan kalça çıkığı nedeniyle elli üç yıl aksayarak yürümek zorunda kalan Ayşe Gökmen’e, bu güne kadar gittiği doktorlar yarım çıkık teşhisi koymuşlar ancak ameliyat öneren olmamıştı. Alaşehir Devlet Hastanesi’nde görevli ortopedi uzmanı Kadir Damgacı tarafından konulan teşhis ve yapılan operasyonla sağlığına kavuşan Ayşe Gökmen, "Anne ve babam aksak yürümemin doğum esnasında kalça çıkıklığı yaşandığını bu yüzden olduğunu söylerlerdi. Doktorlara gittim.Bana sadece yarım kalça çıkığı teşhisi koydular.

Ama hiç birisi kalça çıkığı teşhis koymadı, ayrıca ameliyatla sağlığıma kavuşacağımı da söylemediler" dedi.

Son olarak ortopedi doktoru Kadir Damgacı’ya muayene olduğunu anlatan Gökmen, şöyle konuştu: "Bana kalça çıkığı teşhisi koydu.Ameliyatla 7 cm kısa olan bacağımın düzelebileceğini, yürümemin de düzeleceğini söyledi. Önce inanamadım ama başka şansım yoktu.

Kabul ettim. Yıllarca sol bacağımdan aksak olarak yürüdüm.Bu güne kadar tedavi edilememenin ezikliğini yaşadım. Doktoruma güvenerek, Alaşehir Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldum.Şu an sağlığım iyi, doktorum bir ya da bir buçuk ayda yürümemin düzeleceğini söyledi."

Alaşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Kadir Damgacı, hastanın kalça ağrısı ve yürüme aksaması şikayetiyle geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Yapılan muayenede doğuştan kalma kalça çıkığı belirledik. Hastamıza bunu söyleyince şaşırdı, doğuştan bu yana olamayacağını söyledi.

Ancak teşhis doğruydu.Hastamıza yedi santimetre kısa olan bacağının yedi santimetre uzatılabileceğini, operasyondan sonra yürümesindeki aksamanın düzeleceğini söyledik. Hastamız operasyonu kabul etti. Ayşe Gökmen sağlığına kavuştu."

İHA