Bu Sorular Cevap Bekliyor

Olaylar
Işık Koşaner, ’emir-komuta’ birliğinin olmamasından yakınıyor. Bunun sebebini ise ‘eğitim zafiyetine’ bağlıyor. Çözüm için bu zamana kadar ne yapıldı? Koşaner’in itirafla...
EMOJİLE

Işık Koşaner, ’emir-komuta’ birliğinin olmamasından yakınıyor. Bunun sebebini ise ‘eğitim zafiyetine’ bağlıyor. Çözüm için bu zamana kadar ne yapıldı?

Koşaner’in itiraflarından Heronlarla teröristlerin adım adım izlendiği anlaşılıyor. Peki, görüntüleri zamanında değerlendirmeyen ve Hantepe’de 7 askerimizin şehit düşmesine sebep olan sorumlular hakkında nasıl bir işlem yapıldı?

Genelkurmay, baskının ardından yayınlanan haber ve görüntüleri neden yalanladı?

Kendi askerimiz tarafından alnından vurulan Mehmetçik kim? Olay nerede ve ne zaman oldu? Olayın üzeri nasıl örtüldü? Ailesine nasıl bir açıklama yapıldı?

Hatalı karakollarla ilgili ne yapıldı?

Işık Koşaner, terörle mücadele için her türlü imkânlarının olduğunu açık açık anlatıyor. Bu kadar zayiat, şehit verilmesinin sebebi ‘eğitim zafiyetiyle’ açıklanabilir mi?

Heronları sevk ve idare etmek, gelen görüntülerin analizini yaparak kararlar almak için kurmay olmaya gerek var mı? Sistem neden en ‘hızlı’ veri akışını sağlayacak şekilde düzenlenmiyor?

Koşaner, ‘yeni bir EMASYA’dan bahsediyor. Bu çalışmayı kimler hazırlıyor? İçeriğinde neler var?

Koşaner, yasaların kendilerine gerekli yetkiyi verdiğini söylüyor. O halde neden yeni bir EMASYA çalışması içerisine giriliyor?

Koşaner, bölgeye döşenen mayınların yerlerinin bilinmediğini söylüyor. Asker bu arazide mi dolaştırılıyor?

Bugüne kadar kaç asker TSK’nın mayınlarıyla şehit düştü?

Zaman