Eğitime ‘Stresli Öğretmen’ Engeli

Eğitim Güncel
Geçen yıl bu nedenle kaybedilen ders günü sayısının 21 bin olduğu bölgede, Galler Meclis hükümetinin, öğretmenlerin stres kaynaklarını azaltmak için harekete geçtiği bildirildi.   2009 yılında 60...
EMOJİLE

Geçen yıl bu nedenle kaybedilen ders günü sayısının 21 bin olduğu bölgede, Galler Meclis hükümetinin, öğretmenlerin stres kaynaklarını azaltmak için harekete geçtiği bildirildi.

 

2009 yılında 600’den fazla öğretmenin en azından bir gün stres nedeniyle izin kullandığı belirtilen bölgeden sorumlu Ulusal Öğretmenler Birliği temsilcisi David Evans, hastalık nedeniyle mazeret izni kullanan öğretmenlerin sayısının düştüğünü, ancak öğretmenlerin stresi sonucu kaybedilen ders günü sayısının endişe verici olduğunu söyledi.

 

Öğretmenlerin stresinin, öğrencilerin davranışları, iş yükü ya da teftişler gibi birçok nedeni olabileceğini belirten Evans, hastalığı nedeniyle izne ayrılan öğretmenler için birşey yapılamayacağını, ancak stresin üstünden gelinebileceğini kaydetti.

 

Galler Meclis hükümetinden bir yetkili de 2003 yılında imzalanan "Okul İş Yükü Anlaşması"yla bu konuda bazı gelişmeler sağlandığını belirterek, stres altındaki öğretmenlerin Öğretmen Destek Hattına başvurarak uzman yardımı alabileceğini ya da yerel idareler tarafından düzenlenen yardım programlarına katılabileceğini söyledi.

 

AA