O Uydu Nihayet Düştü

Olaylar
Cape Canevaral üssünden yapılan açıklamada, 20 yıldır yörüngede olan Upper Atmosphere Research Satellite’ın (UARS – Atmosfer Üstü Araştırma Uydusu) bugün sabahın erken saatlerinde dünyaya ...
EMOJİLE

Cape Canevaral üssünden yapılan açıklamada, 20 yıldır yörüngede olan Upper Atmosphere Research Satellite’ın (UARS – Atmosfer Üstü Araştırma Uydusu) bugün sabahın erken saatlerinde dünyaya düştüğü ancak çarpma anının ve noktasının “şu an tam olarak bilinmediği” belirtildi.
 
Ancak Twitter’da bazı kullanıcılar atmosfere girişte parçalanan UARS’nin parçalarının, Kanada’nın batısında bulunan Calgary şehrinin Okotoks kasabası civarına düştüğünü öne sürdü.
 
32 YILIN EN BÜYÜĞÜ
Açıklamada, 6 ton ağırlığındaki UARS’nin son 32 yılda kontrolsüz olarak dünyaya düşen en büyük uzay aracı olduğu bildirildi.
 
Kurumun yazılı açıklamasında, “Söz konusu saat aralığında, uydu, Kanada ve Afrika ile Pasifik, Atlantik ve Hint Okyanusları üzerinden doğuya doğru ilerliyordu” denildi.
 
NASA "KASKLARI HAZIRLAYIN" DEMİŞTİ
NASA daha önce vatandaşları uydunun parçalarının dünyaya saçılabileceği ve insanlar için “çok küçük bir risk” yaratabileceği konusunda uyarmıştı. 850 kilometre çapında bir alana yayılabilecek parçaların ağırlıklarının 1 kilogramdan 158 kilograma kadar değişebileceği belirtilmişti.

Hürriyet