Yassıada “İbret Müzesi” Olacak

Olaylar
Günay, Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli köyünde yaptığı konuşmada, merhum Başbakan Adnan Menderes’in, demokrasinin Türkiye’ye yerleşmesi için çok gayret ettiğini, ancak o dönemlerd...
EMOJİLE

Günay, Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli köyünde yaptığı konuşmada, merhum Başbakan Adnan Menderes’in, demokrasinin Türkiye’ye yerleşmesi için çok gayret ettiğini, ancak o dönemlerde demokrasi Türkiye’de kökleşmediği için haksız bedeller ödediğini ifade etti. 

O dönem yaşanan büyük acılara tanıklık eden Yassıada’nın, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Günay, şunları kaydetti:

”Yassıada’yı bir demokrasi müzesi haline getireceğiz. Dünya çapında bir ibret merkezi ve demokrasi müzesi haline gelecek. Mahkeme salonunu olduğu gibi hologram sistemiyle teknik imkanlar kullanarak canlandıracağız. Rahmetli Menderes’in ve öteki arkadaşlarının kaldıkları koğuşları, mekanları ve karşılama merkezlerini de canlandıracağız.

Menderes ailesinin çektiği acılar sonucunda, Türkiye bugün sarsılmaz bir demokrasiye kavuştu. O yüzden, ailenin, Türkiye’ye çok hakkı geçti. Haklarını bize helal etsinler. ‘Demokrasi Çınarı’ altında diliyorum ki, Allah bir daha milletimize böyle şeyler göstermesin.”

AA