BDP’liler Meclis’te Yatacak

Olaylar
Meclis Genel Kurulu çalışmalarının bitmesine kısa bir süre kala BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte çok sayıda BDP milletvekili Meclis Genel Kuru...
EMOJİLE

Meclis Genel Kurulu çalışmalarının bitmesine kısa bir süre kala BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte çok sayıda BDP milletvekili Meclis Genel Kurulu salonuna geldi. Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın oturumu kapatmasından sonra BDP’li milletvekilleri salondan ayrılmadı.

Meclis Genel Kurulu boşaldıktan sonra BDP lideri Demirtaş locada bulunan gazetecilerle konuştu. Yaptıkları eylemin Meclis’i protesto amacı taşımadığını belirten Demirtaş, “Parlamentodaki grupları protesto ediyoruz. Çözüm getirmeyen tezkereye onay verenleri protesto ediyoruz, çözüm bu çatı altındaysa konuşma, yasa teklifleri ile sesimizi duyuramıyorsak, sesimiz kısılmaya çalışılıyorsa biz de burada oturarak protesto ediyoruz” dedi.

Demirtaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir görüşmesinin olup olmadığıyla ilgili soruya, “Meclis Başkanı aradı. Meclis Başkanı olarak doğru bulmuyorum. ‘Genel Kurul’da olmazsa iyi olur’ dediğini aktardı.

Demirtaş, eylemin ne kadar süreceğiyle ilgili soruya ise, “Sembolik olarak buradayız. Arkadaşlarımızla konuşacağız” yanıtı verdi.

BDP milletvekilleri Genel Kurul salonunda otururken CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka salona geldi. Yerine geçerek çantasını alan Nazlıaka salondan ayrılırken “Kolay gelsin” dedi. BDP’li milletvekillerinden “Kolaysa başınıza gelsin” karşılığı duyuldu.

Daha önce DTP milletvekilleri 23 Nisan 2009 tarihinde güvenlik güçlerine taş atan çocukların ağır cezalarla yargılanmasını protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi yapmıştı.

ANKA