Bedelli askerliğe kaç kişi başvurdu?

Olaylar
AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, partilerin millete hizmet etme aracı olduğunu, millete hizmet ettikçe partilerin güçlenip büyüyeceğini, hizmetten uzaklaşt...
EMOJİLE

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, partilerin millete hizmet etme aracı olduğunu, millete hizmet ettikçe partilerin güçlenip büyüyeceğini, hizmetten uzaklaştıkça unutulup küçüleceğini belirtti.

Türkiye’nin bugün çevresindeki diğer ülkelere bakıldığında çok iyi durumda olduğunu, güçlendiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye’ye ”yükselen yıldız” denildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını, daha yapacakları çok şeyin bulunduğunu ifade etti.

Bakan Yılmaz, ”Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Zaman az ancak yapılacak işler çok. El birliğiyle 74 milyonun hiçbirini farklı görmeden medeniyet yolculuğunda hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

İzmir’de de Türkiye’de de bugünün dünden çok daha iyi olduğunu dile getiren Yılmaz, ”Yarının bugünden daha da iyi olacağına inanıyorum. İzmirliler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu kentten milletvekili oldukları için şanslı” diye konuştu.

Yılmaz, iki bakanın da çok çalışkan olduğunu, yapılacak çalışmalarla İzmir’in Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geleceğini söyledi.

Seçimleri düşünmeden çalıştıklarını, amaçlarının ”gelecek seçimler değil gelecek nesiller” olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, ”2023 hedefini biz koyduk. İnşallah 2050-2075 hedeflerini de biz koyacağız. Hizmeti, oy veren, vermeyen diye ayırt etmeden 74 milyona götürmemiz asli vazifemiz. Halkımızın desteği, duasıyla Türkiye’yi almış olduğumuz noktadan çok daha iyi noktaya ulaştıracağız” dedi.

-Bedelli askerlik başvuruları-

Bakan Yılmaz, gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusuna şu cevabı verdi:

”Şu anda bedelli askerlik başvuru sayısı 10 binin üzerine çıktı. Hedefimiz, yaklaşık 100 bin kişi olur diye bekliyoruz. 6 aylık başvurma süresi var. Başvurduğu zaman yarısını yatırıyor. Geri kalanın yarısını da 6 ay sonra yatırıyordu. Ulusumuzun genel özelliği, son günü bekleriz. Müracaat edilir diye düşünüyoruz. Geri kalan yarısında bir 6 ay kazanacağından bir yıllık süreye yaymış olur. 10 bini geçtik. 100 bini yakalarız diye düşünüyoruz.”

-Teksas Valisinin sözleri-

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ABD’deki başkanlık seçimi için Cumhuriyetçilerden aday adayı olan Teksas Valisi Rick Perry’nin, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

”Dışişleri Bakanlığımızın güzel bir açıklaması oldu. ‘Siz 2 yaşındayken biz NATO’daydık dedi. Bunun dışında NATO Genel Sekreteri söyledi. ‘Bizim Türkiye’ye ihtiyacımız var’ dedi. En güzel cevabı Dışişleri Bakanlığımız vermiş oldu.

AHaber