MİT Hiçbir Olayın Aydınlatılmasına Katkı Yapmadı

Olaylar
28 Şubat’tan sonra kurulan 53. Hükümet’te devlet bakanı olan 90’lı yılların tanınmış siyasetçisi Eyüp Aşık, haftalık haber dergisi Aksiyon’a konuştu.   Kamuoyu Eyüp Aşık&#...
EMOJİLE

28 Şubat’tan sonra kurulan 53. Hükümet’te devlet bakanı olan 90’lı yılların tanınmış siyasetçisi Eyüp Aşık, haftalık haber dergisi Aksiyon’a konuştu.
 
Kamuoyu Eyüp Aşık’ı, Susurluk, faili meçhuller, Uğur Mumcu komisyonu ile çete, devlet ve siyaset çerçevesinde tanıdı. Dink cinayetinden iki-üç gün sonra, olayın ismi geçenlerle sınırlı kalacağını ve daha üste çıkmayacağını söylemişti. Milli İstihbarat Teşkilâtı’nın (MİT) istihbarat faaliyetlerinin bugün hükümetle ittifak içinde olmasını ‘değişik bir gelişme’ olarak nitelendiren Eyüp Aşık, 90’lı yıllardaki MİT’le ilgili olarak, "Benim en büyük şikâyetim MİT’ten. Hiçbir zaman yardımcı olmadı. ‘O dönem derin devlet nereden yönetiliyordu?’ dersen bence MİT’in içinden yönetiliyordu. Ancak öyle bağ kuruyorum. Bir de şundan şüpheleniyorum. Bütün o 90’lı yıllardaki olayların aydınlatılmasıyla ilgili MİT’in hiç katkısı yok. Esas yardım etmesi gereken yer MİT’tir. Bugün de etmiyor, o gün de etmiyor. Yani Ayışığı’ydı, şuydu buydu bunların hiçbirini MİT çıkarmadı. MİT’in görevi nedir? Daha bir olay duymamışım ki bu MİT’in sayesinde çözüldü ya da engellendi densin." dedi.

Zaman