28 Şubat en alçakça darbedir

Olaylar
28 Şubat’ın yıldönümünde konuştuğumuz Hasan Celal Güzel, bu post-modern darbenin Türkiye’ye etkilerini yorumladı. 28 Şubat’a diğer darbelerden ayıran faktörleri sorduğumuz Hasan Cela...
EMOJİLE

28 Şubat’ın yıldönümünde konuştuğumuz Hasan Celal Güzel, bu post-modern darbenin Türkiye’ye etkilerini yorumladı. 28 Şubat’a diğer darbelerden ayıran faktörleri sorduğumuz Hasan Celal Güzel, şunları söyledi:

"28 Şubat son derece kalleşçe hazırlanmış, entrikaya dayanan bir darbeydi. Diğer darbelerden o bakımdan farklıdır. Darbe görüntüsü vermemeye çalışarak bir darbedeki bütün unsurları kullandılar. Bu arada medyayı uşak gibi kullanarak Müslüm Gündüz, Fadime Şahin gibi senaryoları koydular, daha sonra tank yürüttüler Sincan’da, sonra da cunta kurdular. Batı Çalışma Grubu da vardı aslında ve dindar halkın inançları üzerinde baskı yaptılar. Ve bu çerçevede ayrım yaptılar. Mezhepli bir cunta kurdular ve ne yazık ki bu ayrımcılığı da aynı Suriye ordusu gibi, Türkiye’ye taşımaya çalıştılar. İnsanları baştan ayağa fişlediler ve yargıyı tamamen siyasallaştırdılar. Genelkurmay’a çağırıp irtica brifinglerinde koca koca yüksek yargı başkan ve üyelerine kendilerini zorla alkışlattılar. Yani gerçekten rahmetli Menderes ve arkadaşlarının şehit edilmesi gibi bir faciayı saklı tutmak şartıyla, gelmiş geçmiş en pespaye, en alçakça, en kirli ve en kötü darbedir. Bu arada kısa bir zamanda devlete 300 milyar dolara mal oldular. Türkiye’nin geri kalmasına, krizlerin çıkmasına sebep oldular ve bankaları batırdılar. İstanbul dükalığına köşeyi döndürdüler, yeni gelişmeye başlayan Anadolu sermayesini de budadılar. Yani yer tutan tarafları yoktur, hiçbir şekilde."

Bugün gelinen süreçte Türkiye’de yeni bir darbe olma olasılığını değerlendiren Hasan Celal Güzel, şöyle konuştu:
"Büyük ölçüde kesilmiştir, çünkü militarist vesayet büyük ölçüde Sayın Başbakan’ın dirayeti sayesinde kaldırılmıştır. Türkiye gittikçe bir açık toplum ve ileri demokrasi haline gelmektedir. Ama tam olarak darbe ne zaman tamamen kalkar derseniz ona cevabım da millettir. Millet tankın üzerine çıkma şuuruna eriştiği gün darbe olmaz artık. Çünkü darbeciler bunu hesaplarlar ve darbe yapmaya cesaret edemezler. Türkiye o günlere doğru da yaklaşmaktadır."

on5yirmi5