28 Şubat’la İlgili Bir Bomba Daha!

Olaylar
 Haber Siyaset Danışmanı Hüseyin Kocabıyık’tan çarpıcı iddia…   "Can Ataklı doğruyu söylüyor"   28 Şubat’ın gedikli aktörlerinden olduğumuz için her 28 Şubat...
EMOJİLE

 Haber Siyaset Danışmanı Hüseyin Kocabıyık’tan çarpıcı iddia…
 
"Can Ataklı doğruyu söylüyor"
 
28 Şubat’ın gedikli aktörlerinden olduğumuz için her 28 Şubat’ta televizyonlardan davetler alırız. Bir süredir bu davetleri reddediyorum. Bildiklerimi ve gördüklerimi sadece gazetem Yeni Asır ve siyaset danışmanı olduğum A Haber’de anlatıyorum. Övünmek gibi olacak ama 28 Şubat’ın ne olup olmadığını öğrenmek isteyenler bir zahmet bize müracaat etmek zorundalar. Çünkü 28 Şubat’ı sadece içerden izlemekle kalmadık, konuyla ilgili en fazla belge ve bilgi de bizim elimizden geçmiştir. Zaten 28 Şubat bizim çizdiğimiz yörüngede tartışılıyor artık. Seyahatte olduğumuz için bu konuda pek bir şey yazamadık, ancak bunu telafi edeceğiz. Bugün, Ahmet Hakan’ın CNN Türk’teki programında Can Ataklı’nın iddiaları üzerinde durmak istiyorum.

 ***
 Can Ataklı şunu söyledi: "Refah-Yol’un Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve o dönemdeki Sabah Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu tarafından ‘yolsuzluk dosyaları var’ diye tehdit edilerek istifa ettirildiler." Programa Aydın Doğan ve Zafer Mutlu bağlanıp iddiayı reddettiler. Bu işte Ertuğrul Özkök’ün bir dahli var mı bilmiyorum, Ertuğrul Özkök’ün o döneme dair başka affedilmez günahları var, ancak bu olayda ismini hiç duymadım. Ben olayı bilen birisiyim, olsaydı bilirdim. Ancak Zafer Mutlu zaten 28 Şubat’ın en azgın tahrikçisi ve unsuruydu. Bu adam o günlerde Genelkurmay’ın operasyon müdürü gibi çalışıyordu. Can Ataklı’nın söylediklerini ben de biliyordum ve esasen o dönemde işin içindeki herkes biliyordu. İlk defa burada yazıyorum, Bahattin Yücel’in niye ve nasıl istifa ettiğini, daha doğrusu ettirildiğini en iyi bilen kişi Özer Çiller’dir. Özer Çiller’den benim dinlediğim ise, Can Ataklı’nın anlattığı gibi, bu işin arazi tahsisinden alınan 3 milyon dolarlık bir rüşvet ve Zafer Mutlu’nun tehdidiyle ilişkisi üzerinedir.

 ***
 O nedenle, hiç kimse Can Ataklı’yı sıkıştırmaya filan kalkmasın. Can Ataklı doğruyu söylüyor. 28 Şubat’ı silkelesen daha altından ne iğrenç şeyler çıkar ki, aklınızı oynatırsınız. Kimse unutmasın, bu 28 Şubat Türk halkının cebinden 80 milyar dolar alıp götürdü. 2001 krizi niye çıktı, Türkiye’de yaşayan herkes sahip olduklarının üçte ikisini niye kaybetti sanıyorsunuz? Daha kumarhanelere sıra gelmedi. Kumar borcu olan milletvekillerini nasıl tehdit ettiklerini, nasıl parti değiştirmeye zorladıklarını da öğrenecek insanlar.
 
28 Şubat’ın tüm günahlarını zavallı askerlerin sırtına yıkıp kaçmak yok beyler, hadi bakalım sıraya girin, hesap vakti!

ahaber.com