Lufthansa Aktivistlerinin Biletlerini İptal Etti

Olaylar
Filistin’e destek vermek isteyen bazı aktivistlerin İsrail tarafından Batı Şeria’ya gitmelerini yasaklayan bir liste hazırlaması üzerine, Alman Hava Yolları Lufthansa onlarca Filistinlinin...
EMOJİLE

Filistin’e destek vermek isteyen bazı aktivistlerin İsrail tarafından Batı Şeria’ya gitmelerini yasaklayan bir liste hazırlaması üzerine, Alman Hava Yolları Lufthansa onlarca Filistinlinin biletini iptal etti.

Alman hava yolları Lufthansa, İsrail’in talimatıyla, Batı Şeria’daki işgali protesto etmek için bölgeye gitmek isteyen bazı aktivistlerin biletlerini iptal etti. Lufthansa sözcüsü haberi doğruladı, ancak kaç aktivistin biletinin iptal edildiğini tam olarak söylemedi. Batı Şeria’daki işgali protesto gösterisi düzenleyen kuruluşların verdiği bilgiye göre onlarca aktivist bileti iptal edildiğinden Batı Şeria’ya gelemiyor.

İsrail Batı Şeria’ya gelmesini istemediği aktivistlerin yeraldığı bir liste hazırladı. Lufthansa’nın bu listeye göre belirlenen kişilerin biletlerini iptal ettiği bildirildi. ‘Filistin’e Hoş geldin’ sloganıyla bu Pazar düzenlenen büyük gösteriye binlerce kişinin katılması bekleniyor.
İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından hafta ortası yapılan açıklamada hafta sonu Ben Gurion havaalanında güvenlik tedbirlerinin artırılacağı, belirlenen listede olduğu halde havaalanına gelen aktivistlerin de burada gözaltına alınarak geri gönderileceği kaydedildi.
‘Filistin’e Hoş geldin’ gösterisini düzenleyenler, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin ne kadar kötü şartlar altında yaşadığına ve özgürlüklerinin tamamen kısıtlandığına dikkat çekmek istiyorlar. Geçen sene Temmuz ayında da benzer bir gösteri düzenlenmiş, Filistinlileri destekleyen binlerce aktivist Ben Gurion havaalanına gelmişti. O zaman da İsrail polisi onlarca eylemciyi havaalanında gözaltına alarak geri gönderdi.

Bugün