O Öğretmene Soruşturma Açıldı

Eğitim Güncel
Melih Gasgar, Kadir Aydınışık’ın haberi   Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi’nde, okul çıkışında iki kız öğrencinin başörtüsünün bir öğretmen tarafından zorla çıkarıldığı v...
EMOJİLE

Melih Gasgar, Kadir Aydınışık’ın haberi  

Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi’nde, okul çıkışında iki kız öğrencinin başörtüsünün bir öğretmen tarafından zorla çıkarıldığı ve kafalarının duvara vurulduğu iddia edildi.

HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!..

Zanlı öğretmen Bekir H.’nin (45), velilerin şikâyeti üzerine Burhaniye Merkez İlçe Karakolu’na götürülerek ifadesi alındı. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Olay, dün saat 12.10 sularında Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi çıkışında meydana geldi. İddiaya göre 10. sınıf öğrencileri F.Ç. ve S.A., okul çıkışında başörtülerini taktı. Bu sırada meslek dersi öğretmeni Bekir H., F.Ç.’nin başörtüsünü başından çıkarmak istedi. Geri çekilmek isteyen F.Ç.’nin başını duvara vurup küfür ve hakaret etti. Bekir H. ayrıca S.A.’yı da kolundan tutarak darp etti. Öğrencileri, okulun diğer öğretmenleri kurtardı. Soruşturmanın devam ettiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, "Öğretmenimizin bu şekilde müdahale etmesi hoş değil, son derece yanlış. Daha önce de bu öğretmenimiz hakkında bu tür hadiseler oldu. Bu hareketinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında idari tahkikat başlatıldı." diye konuştu.

Olayın mesai saati dışında olduğunu vurgulayan okul öğretmenlerinden Ferhan Levent, yaşananları şöyle aktardı: "Kızcağızın çığlıklarıyla olay yerine geldim. Olay büyümesin diye öğrencileri uzaklaştırdık fakat tehdit savurup, ‘Bu şekilde gezemezsiniz, defolun gidin.’ gibi sözlerle öğrencimizi rencide etti. Daha önce de bu şekilde vukuatları var. Öğrencilerimizin eteklerine de karışıyor. ‘Niye uzun etek giyiyorsunuz?’ diyor. Daha önce de savcılıkla ilgili bir vukuatı var bu beyefendinin." F.Ç. isimli başörtülü kız öğrenci de "Okuldan çıkmak üzereyken Bekir Hoca, ‘Bu şekilde okuldan çıkamazsınız.’ diyerek başörtümü çıkardı. Daha sonra da başımı duvara vurdu." dedi. Öğretmen Bekir H., ise söz konusu öğrencileri okul içinde başörtüsüyle gezdikleri için uyardığını söyledi.

Zaman