“Süte Karşı Hassasiyet Olabilir”

Olaylar
Bugün okullarda dağıtılan sütlerden etkilenerek hastaneye kaldırılan öğrencilerle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, “Elde edilen bulgular zehirlenme değil araştırılıyor, süte...
EMOJİLE

Bugün okullarda dağıtılan sütlerden etkilenerek hastaneye kaldırılan öğrencilerle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, “Elde edilen bulgular zehirlenme değil araştırılıyor, süte karşı hassasiyet olabilir” dedi.

”Okul Sütü Projesi” kapsamında, okul öncesi ve ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda okuyan öğrencilere verilmek üzere okullara gönderilen sütler bugün öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Proje kapsamında 32 bin 500 okulda toplam 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Ancak birçok kentte dağıtılan sütlerden içen yüzlerce çocuk rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler bir zehirlenme vakası değil. Çocukların bazılarının süt içtikten sonra midesinin bulandığına dair şikayetler olunca onlar tetkike alındı, hastanelere götürüldüler” dedi.

Dinçer, hastaneye kaldırılan çocukların sağlık durumlarının incelendiğini, ilk tespitlere göre çocukların süte karşı hassasiyet gösterdiklerinin belirlendiğini ifade etti.

Ntvmsnbc