Canlı yayında kendini böyle savundu

Olaylar
CNN Türk ekranında Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Sam suçlamaları red etti… Başörtüsüne hakaret ettiği iddiasıyla muhafazakarların tepkisini çelen şarkıcı Şevval Sam, canlı yayınd...
EMOJİLE

CNN Türk ekranında Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Sam suçlamaları red etti…
Başörtüsüne hakaret ettiği iddiasıyla muhafazakarların tepkisini çelen şarkıcı Şevval Sam, canlı yayında iddialara yanıt verdi. CNN Türk ekranında Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Sam suçlamaları red etti.

Van’da Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide "başörtüsü tekstil malzemesidir" dediği iddia edilen Sam, böyle bir ifade kullanıp kullanmadığını net olarak belirtmese de her türlü farklılığa saygılı olduğunu söyledi. "Ben bu kadar barıştan düşünce özgürlüğünden söz ederken başörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?" diyerek iddiaları red eden Sam herkesin farklılıklarına saygı duyduğunu söyledi.
Canlı yayında kendini böyle savundu

"BARIŞTAN, SEVGİDEN, KARDEŞLİKTEN SÖZ ETTİM"

"O kadar çok iddia ortaya atıldı ki hiç önemli bulmasam da bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorum. Ben üniversiteleri çok önemsiyorum. Orada da öğrencilere seslendim. Bana yapılan bütün kötülüklere teşekkür ettim. Böyle başlayan çok güzel bir sohbetti. Salonun üçte ikisi başörtülüydü. Bir öğrenci "ben başörtülüyüm ama arkadaşım değil ve biz çok iyi anlaşıyoruz" dedi. Ben de işte budur mesele dedim. Aslında dostluğa dair bir şey söyledim. Eğer 20 yıl önce bu meseleyi halletseydik bugün bunları konuşmayacaktım dedim. Gerçekten böyle bir şey kullandım mı diye şüphe ettim hatta. Ancak barıştan ve dostluktan, kardeşlikten, ifade ve düşünce özgürlüğüncen söz ettim. Bu ülkenin her yanında aynı duygularla söylüyorum şarkılarımı. Dünyadaki bütün farklılıklar benim için zenginliktir. Ben bu kadar barıştan düşünce özgürlüğünden söz ederken başörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?

"BURASI ANADOLU BEN ANADOLULUYUM"

Seni tanıyanlar böyle bir şey söylemeyeceğini bilir zaten. Ama sosyal medyadaki o kulaktan kulağa yayılan ve altıncı kişiden sonra bambaşka bir yere varan iddialara benziyor bu… Aslında iddia edilenen tam tersini söylüyorsun..

"İnsanlar özgür olsunlar, düşüncelerinden dolayı suçlanmasınlar diyordum. Ama aynı şeyle suçlanıyorum şu anda. Birinin diğerinden üstün görmesi benim düşüncelerime aykırı. Burası Anadolu, ben Anadoluluyum diyorum. Biz değil miyiz Mevlana’yı dünyaya tanıtan. Bunu sadece bayrak gibi sallayıp içini doldurmazsak olur mu?"

"ÖYLE BİR ŞEY DESEM GENÇLER İTİRAZ ETMEZ MİYDİ?"

Bu iddialara konu olan başörtülü arkadaş ne diyor bu duruma?

"Ben ondan böyle bir şey talep etmek istemedim. Gençler barışçıl olun, farklı olana saygı duyun dediğim bir konuşmada eğer böyle bir şey söylersem onlar da itiraz etmez mi? Üniversiteli gençler bunlar sonuçta… Belki de kendimi gerçekten ifade edememiş olabilirim. Ama öze odaklanmak gerekir, ne dediğim anlaşılmıyor mu?"

"MEDYA BİZİ BU TUZAKLARA DÜŞÜRMESİN"

Senin başörtüsüyle bir derdin var mı? Bazen insanın ağzından bir cümle çıkar bütünden kopuk olabilir…

"6 milyar farklı parmak izi varsa hepimizin bir özü ve varoluş tarzı var. Aynanın karşısında bir tert yapsınlar. Bana olan bütün öfkelerini ve kızgınlıklarını yansıtsınlar. Sonra da sevgi ve barışı yansıtsınlar. Hangisi daha güzel? Ben geniş kitlelerle temas halinde olan bir sanatçıyım. Ömrümün sonuna kadar barış ve sevgiyi amaçlayacağım. İnsanları barışa ve sevgiye davet ediyorum. Medyaya da rica ediyorum. Düşüncelerimin özünü görsünler. Bizi bu tuzaklara düşürmesinler."

Star