İTÜ Tarihinde Bir İlk

Eğitim Güncel
Mesut Altun’un haberi Bunun fakülte tarihinde bir ilk olduğunu belirten Rektör Muhammed Şahin, Uzunhasanoğlu’na onur belgesi verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ...
EMOJİLE

Mesut Altun’un haberi

Bunun fakülte tarihinde bir ilk olduğunu belirten Rektör Muhammed Şahin, Uzunhasanoğlu’na onur belgesi verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan 22 yaşındaki Ahmet Uzunhasanoğlu, üniversiteye 2007’de girdi. Rizeli olan genç, hazırlık sınıfının dışında 4 yıllık eğitim verilen fakülteyi ailesine fazla yük olmamak için en kısa sürede bitirmeyi hedefledi. Her dönem için fazladan 25 kredilik ders alma hakkı bulunan Uzunhasanoğlu, birinci sınıftan itibaren üst sınıf derslerine de girmeye başladı. Henüz 1. sınıftayken 2. sınıf derslerinin bir bölümünü de başarıyla geçti ve 2. ile 3. sınıfta da aynı şekilde üstten ders aldı. Yoğun bir çalışma temposuna giren Uzunhasanoğlu, 3. sınıfa gittiği 2010-2011 dönemi sonunda 4. sınıf derslerinin tamamını bitirmeyi başardı. Uzunhasanoğlu, 4’lük not sisteminde 2.94 not ortalamasıyla mezun oldu. Uzunhasanoğlu bu başarısıyla fakültenin 238 yıllık tarihinde bir ilke imza attı. İTÜ Rektörü Muhammed Şahin, Uzunhasanoğlu’na "4 yıldan daha az sürede başarı ile mezun olmuştur" yazılı bir onur belgesi verdi. Önümüzdeki dönem aynı bölümde yüksek lisans eğitimi alacak olan Uzunhasanoğlu, hocaları ve arkadaşlarının okulu bitirdiğine inanamadığını belirterek şunları söyledi:

‘ÜÇ YIL DURMADAN ÇALIŞTIM’
"İlk yıldan itibaren okulu daha kısa sürede bitirebilir miyim diye merak ediyordum. Aileme fazla yük olmak istemediğim için üniversiteyi erken bitirmeyi hedefledim. Üst sınıftan dersler almaya başladım. İki kez yaz okuluna katıldım. 3 yıl boyunca adeta nefes almadan çalıştım. Ama çalışmayı çok sevdiğim için çok zorlanmadım. Üniversiteyi bu kadar kısa sürede bitirmeme hocalarım oldukça şaşırdı. Arkadaşlarım ise inanamadı. Çünkü fakülte tarihinde böyle bir şey yok. Bunu ilk kez başaran kişi olduğum için mutluyum. Ailem de çok mutlu oldu. Çocukluğundan beri yüksek inşaat mühendisi olma hayali kuruyordum. İleride kendi şirketimi kurmak istiyorum." İTÜ Rektörü Muhammed Şahin ise "Üniversitemizin çeşitli fakültelerinde nadiren 3 yılda diploma alan öğrencilerimiz oluyor. Ancak üniversitemizin en eski bölümü olan İnşaat Fakültesi’nde ilk kez gerçekleşen bir durum. 4 yıllık bir fakülteyi 3 yılda bitirmek kolay bir iş değil. Öğrencimizi kutluyorum" diye konuştu.

Sabah