Diplomanı ‘Uzaktan’ Seç

Eğitim Güncel
TÜBİTAK ve DPT destekli projeler yürüten Arel Üniversitesi, uzaktan eğitimde öğrenciye ‘istediği dalda istediği hocadan ders alarak, aynı diplomayı alma’ imkanı sunuyor. Türkiye’nin ...
EMOJİLE

TÜBİTAK ve DPT destekli projeler yürüten Arel Üniversitesi, uzaktan eğitimde öğrenciye ‘istediği dalda istediği hocadan ders alarak, aynı diplomayı alma’ imkanı sunuyor.

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden Arel, 2007’den bugüne, hem ardındaki Arel Eğitim Kurumları, hem de Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı’nın tecrübesiyle çok mesafe katetti.

İstanbul Tepekent ve Sefaköy yerleşkelerinde 5 fakülte, 4 yüksekokul ve 2 enstitüyle eğitim veren üniversite, bu yıl lisans seviyesinde başlatacağı uzaktan eğitimle vakıf üniversitelerinde bir ilki de gerçekleştiriyor. Öğrenciler muhasebe ve bilgi sistemleriyle bankacılık ve finans dallarında uzaktan eğitim alabilecek.

Rektör Saçlı “Uzaktan eğitim sistemimizde de öğrenciler istediği dalda istediği hocadan ders alabilecek. Ve aynı diplomayı alacak” diyor. Arel Üniversitesi’nin en iddialı olduğu projeler ise işyerinde eğitim, elektrik üretimi, genetik danışmanlık ve teknopark. Tepekent’in güneş ve rüzgâr enerjisini kullanmayı hedeflediklerini belirten Prof. Saçlı “Projenin başında Silikon Vadisi’nden gelen bir arkadaşımız var. Amacımız Trakya Teknopark’ını kurmak. Genetik danışmanlık alanında TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı destekli çalışmalara da imza atıyoruz” diye konuşuyor.

‘EĞİTİMDEN KOPAMAM’

Emekli olunca LYS’ye gireceğim

Eğitime 40 yılını veren Arel Üniversitesi Rektörü ve fizik profesörü Prof. Saçlı emekli olduktan sonra üniversite sınavına girerek tarih ve coğrafya okumak için öğrencilerine rakip olmaya da hazırlanıyor. Prof. Saçlı’nın öğrencilere bir de tavsiyesi var: İstanbul’u tanımayan, atom mühendisi olsa kıymeti yok. Yaşadıkları şehri tanısınlar, spordan, kültürden geri kalmasınlar, eskilerin deyimiyle kamil insan olmak için bu lazım.

Star