BDP Türklerin hassasiyetini dikkate aldı mı?

Olaylar
Dokunulmazlıklar kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? Bunun için sadece iktidar partisinin değil, BDP’nin de yapması gerekenler var. Ne yazık ki BDP, 2011 seçimlerinden bu yana birçok konuda üzer...
EMOJİLE

Dokunulmazlıklar kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? Bunun için sadece iktidar partisinin değil, BDP’nin de yapması gerekenler var. Ne yazık ki BDP, 2011 seçimlerinden bu yana birçok konuda üzerine düşenleri hakkıyla yerine getirmiş değil. Son günlerde BDP’li siyasi aktörlerin iyi niyetli açıklamalarını izliyorum, hepsi iktidardan ne beklediklerini söylüyor.

Peki, kamuoyu BDP’den ne bekliyor? Şimdi biraz geriye dönüp dokunulmazlık meselesine nereden geldiğimize bakalım. PKK’nın şiddeti yükselttiği bir süreçte BDP’li milletvekillerinin PKK’lılarla buluşması sivil siyasete ipotek koyduğu gibi kamuoyu hassasiyetini de artırdı. BDP ise bu hassasiyeti dikkate aldığını gösteren hiçbir şey yapmadı.

BDP, PKK KADAR BİLE DUYARLI OLAMADI
(…) "Kürdün onuru, Türkün hassasiyeti" dikkate alınmadan bu sorun sağlıklı çözülemez. BDP, bu formülün gereğini yerine getirmediği gibi daha hırçın çıkışlar yaptı. Ama ilginçtir, BDP’nin göstermediği hassasiyeti PKK gösterdi. O buluşmadan hemen sonra Murat Karayılan bir açıklama yaptı. Açıklamada Karayılan, BDP’ye deyim yerindeyse "siyaset dersi" verdi: "Bu konuda bana göre BDP’liler daha fazla Türkiye gerçeğini göz önünde bulundurmalı." Yani silahlı mücadeleyi yürüten Karayılan, sivil siyaset yapan BDP’yi, Türkiye şartlarını göz önünde bulundurmamakla eleştirip uyardı.

CİDDİ BİR SİYASET SORUNU
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, legal siyaset yapan BDP, PKK kadar bile Türkiye kamuoyunun hassasiyetini dikkate alıp bir işlem yapmıyorsa burada ciddi bir siyaset sorun yok mu? BDP o kucaklaşmanın sivil siyaset adına yapılmaması gerektiği söyleyecek bir formül bulup kamuoyunu yumuşatabilirdi (…)

hurhaber.com