TSK, o brifingin listesini gönderdi!

Olaylar
Genelkurmay Başkanlığı, 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılığın talebi üzerine, o dönem Batı Çalışma Grubu’nun düzenlediği iddia edilen brifing toplantılarına katılan gazetecilerin, yargı men...
EMOJİLE

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılığın talebi üzerine, o dönem Batı Çalışma Grubu’nun düzenlediği iddia edilen brifing toplantılarına katılan gazetecilerin, yargı mensuplarının ve akademisyenlerin isim listesinin yer aldığı belgeleri savcılığa gönderdi.

Postmodern darbe soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele Savcısı Mustafa Bilgili’nin isteği üzerine Genelkurmay, toplam17 belge gönderdi. Belgeler içerisinde, 28 Şubat sürecinde karargâha davet edilip brifinglere katılanların isim listesinden; yapılan konuşma ve slaytların sunumuna kadar bilgiler yer alıyor. Belgelerde BÇG’nin organize ettiği öne sürülen brifinglere katılan gazeteciler, yargı mensupları, akademisyen ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin isim listesi de bulunuyor. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan çoğu emekli askerlerle muvazzafların yer aldığı 61 kişi hakkındaki iddianame üzerinde çalışan Savcı Bilgili’nin, bu belgelerden de yararlanacağı ancak “darbe” soruşturmasından ayrıştırdığı sivillerle ilgili dosyaya ekleyeceği öğrenildi.

‘İRTİCAYLA MÜCADELE’
Bilgili’ye gelen 17 belgede çalışmalara katılanlar dışında, konusu “irticayla mücadele” olan toplantıların tarih, saat ve görüntülerinin de yer aldığı belirtildi. Genelkurmay’dan gönderilen resmi belgelerde ayrıca, toplantılarda konuşmacı olarak bulunan komutanlarla söz alıp görüşlerini belirten katılımcıların da görüntü ve ses kayıtları yer aldı. Bilgili’nin, başta medya mensupları olmak üzere, sivillerle ilgili bu belgeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülmesi beklenen ayrı suç soruşturması kapsamında görevi yürütecek savcıya göndermesi bekleniyor.

Habertürk