Ankara Valisi’nden patlama açıklaması

Olaylar
Ankara’da öğlen saatlerinde meydana gelen patlama bütün dünyayı sarstı. Canlı bombalı saldırıyı kimin gerçekleştirdiği yönünde çeşitli iddialar dillendirilirken, Emniyet kaynakları bu tarz eylem...
EMOJİLE

Ankara’da öğlen saatlerinde meydana gelen patlama bütün dünyayı sarstı. Canlı bombalı saldırıyı kimin gerçekleştirdiği yönünde çeşitli iddialar dillendirilirken, Emniyet kaynakları bu tarz eylemlere sıkça başvuran DHKP-C örgütü üzerinde duruyor.

Yetkililer, saldırıyla ilgili anlık bir istihbarat söz konusu olmadığını belirtildi. Bazı kaynaklar ise bugün haberlerde yer alan Usema Bin Ladin’in damadının yakalanması üzerinden El Kaide bağlantısı üzerinde dururken bu olasılığın zayıf olduğu dile getiriliyorlar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Ankara’da ABD Büyükelçilik binasının personel girişine bir canlı bomba saldırmak suretiyle orada arzu etmediğimiz bir neticeye neden odu. Tabiki bu terörün uzantıları bu ortak mücadeleyi ortak vermemiz gerektiğni gösterdi. İncelemeler yapılıyor. Tam netice ortaya çıktığında gerekli açıklamayı yapacağız. Canlı bomba paramparça olmuştur. Bir rivayete göre 1, diğer rivayete göre 2 vatandaşımız rahmetli oldu. Bu bizim huzurumuza ve birliğine yapılan bir saldırıdır.

Hiçbir şehidimizin ruhunu incitmeyecek, sizlerin başını eğmeyen hiçbir girişimde bulunmadık, bulunmayacağız. Anayasal süreçte milletin değerlerini yücelten çalışmalar yapacağız.

VALİNİN AÇIKLAMASI

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde yaşanan patlama sonrası Ankara Valisi Alaattin Yüksel olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen saldırıda, saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucunda kendisiyle birlikte bir kişinin daha öldüğünü bildirdi. Valis ayrıca şuanda teknik ekiplerin inceleme yaptığını da belirtti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlamanın ABD Büyükelçiliği’nin kendi alanı içerisinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

ABD’den patlama ile ilgili ilk tepki

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: Patlama hakkında detaylı bilgiye henüz sahip değiliz. Şuan saldırı olup olmadığını onaylamamız çok zor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaparak, "ABD Büyükelçiliği’nde bir patlama meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştır. Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla bilgimiz olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Rotahaber