8.ve 12. Sınıf Öğrencileri Batı İllerine Gidiyor

Eğitim Güncel
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda Van’da okuyan 8. Ve 12 sınıf öğrencileri bakanlığın batı illerinde belirlediği okullara yerleştiriliyor.   Milli Eğitim Bakanlığı...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda Van’da okuyan 8. Ve 12 sınıf öğrencileri bakanlığın batı illerinde belirlediği okullara yerleştiriliyor.
 

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda Van’da okuyan 8. Ve 12 sınıf öğrencileri bakanlığın batı illerinde belirlediği okullara yerleştiriliyor

Van’dan SBS ve ÖSS sınavlarına girecek öğrencilerin sınavlardan olumsuz etkilenmemesi için yapılan uygulama ile bakanlığın belirlediği 9 farklı ilde 15 okula yatılı olarak yerleştirilen öğrenciler kafileler halinde uğurlanıyor. Yolculuk dahil tüm masraflarına dahil tüm masrafların milli eğitim bakanlığı tarafından karşılandığı öğrenciler ise her gün olan artçı depremler ve ağır kış şartlarından dolayı Van’da sınavlara yeterince hazırlanamadıklarını, bakanlığın bu uygulamasından memnun olduklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Koordinatör Van Milli Eğitim Müdürü Nuri Cantürk; Van Merkez ve Erciş’de okuyan 8. Sınıf öğrencilerinden 230’u kız 575’i erkek toplam 805, ortaöğretim 12. Sınıf öğrencilerinden 150’si kız 292’si erkek toplam 442, genel toplamda ise 1247 öğrencinin bakanlık tarafından belirlenene okullara gönderildiğini belirterek “Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız büyük bir özveriyle gece-gündüz çalışarak öğrencilere ulaştılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizden tek beklentimiz gittikleri yerlerde çok çalışmaları ve sınavlardan başarılı olarak yüzümüzü güldürmeleridir. Elbirliği ile çalışarak bu zor günleri de atlatacağımızdan eminim” dedi.

Van İl milli eğitim müdürlüğü yanında bulunan Münci İnci Bilişim Lisesi bahçesinde otobüslere binen öğrencileri ailelerinin yanı sıra  öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Koordinatör Van Milli Eğitim Müdürü Nuri Cantürk, Şube Müdürü Muhlis Geylani ve yetkililer uğurladı.

Öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.