AK Parti ve CHP’den katliama tepki!

Olaylar
Mısır’da darbecilerin yaptığı katliama tepkiler sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Maalesef darbenin iğrenç yüzünü Mısır’da da açıkça görüyoruz” derke...
EMOJİLE

Mısır’da darbecilerin yaptığı katliama tepkiler sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Maalesef darbenin iğrenç yüzünü Mısır’da da açıkça görüyoruz” derken CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise ordunun tavrının kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

“DARBE BİLE DİYEMİYOLAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, bir yerde askeri darbe varsa orada insan haklarından, demokrasiden, hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Darbelerin hukuksuzca insanları katledebildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye’de polis gaz kullanımında aşırıya kaçtı diye onların tabiriyle günlerce yayın yapanlar, Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalışanlar, bakıyoruz Mısır’da bir askeri darbe var buna ‘darbe’ bile diyemiyor. Bu askeri darbe kendi sivil halkı katlediyor, buna da göz yumuyorlar” dedi.

CHP’Lİ LOĞOĞLU: “ORDUNUN TAVRI KABUL EDİLEMEZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise ordunun tavrının kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Loğoğlu, “Mısır ordusunun görevi kendi vatandaşlarına silahla saldırmak ve ölmelerine yol açmak değil, bütün Mısır vatandaşlarının hangi görüşte olursa olsunlar can ve mal güvenliğini sağlamaktır” diye konuştu.

TRT Haber