Erdoğan’dan Öğretmenlere Müjde

Eğitim Güncel
Aylık Ulusa Sesleniş programında vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Fransa’ya tepki gösterirken Türkiye’nin 150 yıllık hayalinde boşa geçen 4 yıla kahretti. Başbakan Recep Tayyip Erdo...
EMOJİLE

Aylık Ulusa Sesleniş programında vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Fransa’ya tepki gösterirken Türkiye’nin 150 yıllık hayalinde boşa geçen 4 yıla kahretti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Sarkozy’nin Fransası, parlamentoda tarih yazmaya kalkışarak çok tehlikeli bir sürecin kapısını zorlamaktadır. Onun için biz Türkiye olarak, Fransa’da filizlenmekte olan bu zehirli sarmaşığın daha fazla sulanmaması için Fransız dostlarımızın, Fransa halkının sesini yükseltmesini bekliyoruz” dedi.

Öğretmen atamaları

Başbakan Erdoğan, öğretmen atamaları ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bu konunun uzun bir süreden bu yana kamuoyunun gündeminde olan bir husus olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

”Biliyoruz ki, şu anda birçok öğretmen adayımız atanmak için heyecan içerisinde bekliyorlar. Şunu özellikle belirtmek isterim; bizim iktidarımızdan önce, eğitim, bir siyasallaşma aracı olarak görülüyor ve geçmiş hükümetler bu kadroları siyasal amaçları doğrultusunda kullanıyorlardı. Biz, eğitimin önündeki en büyük tehlikelerden birinin siyasallaşma olduğuna inandık. Bu inançla, diğer pek çok alanda olduğu gibi, öğretmen atamalarında da objektif kriterleri benimsedik. Suiistimale, kayırmacılığa, partizanlığa son verdik. İktidarımız süresince gerçekleştirdiğimiz bütün öğretmen atamalarını tamamen bilgisayar ortamında gerçekleştirdik. Hakkaniyete yaslanan bu yöntemle, 2003 yılının başından 2011 Kasım ayının sonuna kadar geçen sürede tam 320 bin öğretmen alımı gerçekleştirdik. Bununla da yetinmedik; öğretmenlik mesleğine, öğretmenlerimizin emeğine duyduğumuz saygının tezahürü olarak, bütün öğretmenlerimizin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık.

Şimdi, hükümetimizin gündeminde yeni atamalar var. Türkiye Büyük Millet Meclisimizde kabul edilen 2012 Bütçesinde de buna ilişkin belirlemeleri yaptık. Buna göre, 2012 yılında 29 bin yeni memur alınması kararı verildi. Bu 29 bin yeni memur, tüm Türkiye genelinde tahsis edilecek kadroları içeriyor. Bu 29 bin yeni kadronun 17 bini Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiş durumda… Bu vesileyle, şubat ve ağustos aylarında öğretmen alımlarını gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Ancak, esas alımları şubat ayından ziyade ağustos ayında gerçekleştireceğiz. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle şubat ayında atanamayan öğretmen adaylarımızın herhangi bir umutsuzluğa, herhangi bir yeise kapılmamalarını bilhassa rica ediyorum.”

AA