Marmara ve Ege’de 6,5 şiddetinde deprem

Olaylar
AA’nın haberine göre Ege Denizi’nde saat 12.25’te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye g...
EMOJİLE

AA’nın haberine göre Ege Denizi’nde saat 12.25’te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi açıklarında saat 12.25’te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldü. Merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü ABD’den gelen bilgiye göre ise 7.2…

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu bildirdi.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

Depremin ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir, bilgi toplamaya devam ediyoruz.” dedi. 

Çanakkale Valisi Çınar ise (Ege Denizi’ndeki deprem) “Çanakkale il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir can veya mal kaybı yok. Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, ilçeye bağlı köyleri geziyor. Bu ilçede hayat normal olarak devam ediyor.” diye konuştu.