CHP’de çatı isyanı

Olaylar
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; CHP’de Cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu isyanı büyüyor. Partide geçmiş dönemlerde milletvekili ve b...
EMOJİLE

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; CHP’de Cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu isyanı büyüyor. Partide geçmiş dönemlerde milletvekili ve bakan olarak görev yapan 42 kişi, İhsanoğlu’na karşı olduklarını belirten sert ifadelerin yer aldığı bir bildiri yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ olarak önerilen İhsanoğlu’nun, cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday olmadığı savunulan bildiride, ‘Çatı aday olarak önerilen bu isim laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yaratmış, bu durum giderek büyük bir tepkiye dönüşmüştür. Başarılı olamayacağı açıktır. Ülkede ve bölgede yaşanan olaylar da dikkate alındığında, bu aday ile seçime gidilmesi tarihi bir hata olacaktır. Henüz adaylığı kesinleşmemiştir. Vakit varken hatadan dönülmeli, laiklikten, Atatürk devrimlerinden yana, hukuk devleti ilkelerine, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir aday belirlenmelidir’ denildi.