Paralel polislere ikinci dava

Olaylar
Star’da yer alan habere göre; Adana’daki ‘Paralel Kulak’ davasında ikisi emniyet müdürü 10 polisin yargılanmasına başlandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan emniy...
EMOJİLE

Star’da yer alan habere göre; Adana’daki ‘Paralel Kulak’ davasında ikisi emniyet müdürü 10 polisin yargılanmasına başlandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan emniyet müdürleri İ.B. ve E.Y. ile komiser F.M, polis memurları A.K, A.Ş, B.A.D, M.A, H.S, ve R.K ile avukatları katıldı. Sanıklardan emniyet amiri A.A duruşmaya gelmedi. Zanlılar, “İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belge sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, yasadışı dinleme, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlamalarıyla yargılanıyor. Duruşmada, paralel kulak soruşturması kapsamında bir dava daha açıldığı ortaya çıktı.

İşim çoktu, kontrol edemedim

Emniyet müdürleri A.T., İ.U., ve S.Y., emniyet şube müdür yardımcıları N.K.D. ve H.A., emniyet amiri Ö.K., komiserler F.U. ve Ö.Ö., komiser yardımcıları C.U., F.U. ve eşi olan D.U. ile iki polis memuru hakkında da “organize suç işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak suretiyle mahkemelerden kararlar alıp yasadışı dinleme yaptıkları” iddiasıyla 25’er yıl hapis talebiyle dava açıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürü İ.B. savunmasında “Dinlenecek numaraları kontrol etmeye çalıştım. Ancak iş yoğunluğu nedeniyle tümünü kontrol edemedim. Dinlenen kişilerin hakim savcı olduğunu bilmiyorduk” dedi. Sanıkların çoğu, suçlamaları reddetti.

Yasadışı dinlendiği ortaya çıkan hakim S.K. ise “Sadece benim T.İ. adıyla dinlenmem talep edilmiş. Durumu bir ulusal gazetenin haberinden öğrendim. 18 yıllık ağır ceza başkanıyım. Gazetede örgüt lideri olmak, yağma, adam kaldırma gibi suçlardan dinlendiğim yazmaktaydı. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. 10 saat süren duruşma sonunda mahkeme başkanı, iki davanın birleştirilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.