14 yaşındaki genç IŞİD’e katılmak istedi

Olaylar
Terör örgütüne üye olmak ve bombalı saldırı tasarlamak iddialarıyla St. Pölten’de yargılanan genç, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Dört saat süren duruşma sonunda Türk genci 16 ayı tecil edil...
EMOJİLE

Terör örgütüne üye olmak ve bombalı saldırı tasarlamak iddialarıyla St. Pölten’de yargılanan genç, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Dört saat süren duruşma sonunda Türk genci 16 ayı tecil edilmek suretiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddianameye göre, 2007’de Türkiye’den ailesiyle Avusturya’ya göç eden Mertkan G. Suriye’ye gitmek için IŞİD’le temasa geçti. De we’nin haberine göre Suriye’ye gitmeden önce Viyana istasyonuna yönelik bir saldırı planladı. Bunun için de internette bomba yapımı konusunda bilgi topladı.

Gencin avukatı Rudolf Mayer Fransız Haber Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada müvekkilinin bomba yapımını hayata geçirme niyetinin olmadığını sadece “fikir olarak” araştırdığını savundu. Mayer, “babasız büyüdüğünü” belirttiği gencin önümüzdeki hafta 15 yaşını dolduracağını söyledi.

<img src=”https://www.on5yirmi5.com/resimler/2015/05/27/431115.jpg” alt=”14″ yaşındaki=”” genç=”” işid’e=”” katılmak=”” istedi=””>