Kur’an ve Siyer derslerini seçerken duyarlı olun

Eğitim Güncel
Namaz Gönülleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız ve genel sekteri Ahmet Bulut, bu yıl ilk kez 5. ve 9. Sınıfta seçmeli ders olarak okutulacak Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerinin tercih ed...
EMOJİLE

Namaz Gönülleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız ve genel sekteri Ahmet Bulut, bu yıl ilk kez 5. ve 9. Sınıfta seçmeli ders olarak okutulacak Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerinin tercih edilmesi konusunda velilere ve yetkililere duyarlı olma çağrısında bulundular.

Yeni eğitim sezonunun yaklaşması ve bu sene ilk kez 5. sınıflarda ve 9. sınıflarda “seçmeli ders” olarak okutulacak olan Kur’ân-ı Kerim ve Siyer (Peygamberimizin Hayatı) derslerinin, öğrenci velilerinin yazılı müracaatlarıyla tercih edilecek olması sebebiyle bir basın açıklaması yapan Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız ve genel sekreteri Ahmet Bulut, bu derslerin tüm öğrencilerimiz tarafından tercih edilmesi konusunda velileri ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırdılar.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in “Öğretim kurumlarına kayıtlı 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin, bakanlığın internet sitesindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar vereceklerini, yayımlanacak dilekçeye göre seçmeli dersleri belirleyerek, 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokul müdürlüğüne ulaştıracaklarını ve en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda grup oluşturulacağını” belirttiği açıklamasını hatırlatan Yıldız ve Bulut, öğrenci velilerinin bu konudan yeterince haberdar olmayabileceklerini düşünerek, tüm eğitimcilerimizin ve din görevlilerimizin 5. ve 9. sınıf öğrencilerine yardımcı olmaları gerektiğini söylediler.

Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamak amacıyla konuya duyarlı tüm sivil kuruluşların ortak bir kampanya yürütmeleri gerektiğini söyleyen Namaz Platformu yetkilileri, “Allah’ın Kitabı ve kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğinive geleceğimizi tehlikeye sokacağını” vurgulayarak, bütün halkımızı bu konuda hassas davranmaya çağırdılar.