İsrail’den vatandaşlarına uyarı: Türkiye’yi derhal terk edin

Olaylar
İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada 28 Mart’ta yapılan uyarıdaki mevcut tehdidin ‘somut ve yüksek risk’ kategorisine giren 2 numaralı seviye...
EMOJİLE

İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada 28 Mart’ta yapılan uyarıdaki mevcut tehdidin ‘somut ve yüksek risk’ kategorisine giren 2 numaralı seviyede olduğu hatırlatıldı ve İsrail vatandaşlarına Türkiye’yi ziyaretten kaçınmaları, İsrailli turistlerin de “ülkeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri” çağrısında bulunuldu.

BBC Türkçe’ye göre açıklamada, “Ülkede acil saldırı riskleri var, tehdit Türkiye’deki tüm turistik tesisleri kapsıyor” dendi.

İstanbul’da 19 Mart’ta düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden üçü İsrail vatandaşı, biri İran vatandaşıydı. Saldırının IŞİD bağlantılı olduğu tespit edilmişti.

İsrail Savunma Bakanlığı, saldırıda büyük olasılıkla İsraillilerin hedef alındığını belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin de 29 Mart’taki açıklamasında IŞİD’in Türkiye’de Yahudi öğrencilerin okuduğu okullara saldırı planladığı yönünde çıkan haberlerden büyük endişe duyduğunu ifade etti.

İsrail Terörle Mücadele Bürosu’nun yeni uyarısı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi amacıyla yürütülen görüşmelerde ilerleme sağlandığı açıklamasından saatler sonra yapıldı.

Bakanlık, iki ülke heyetlerinin İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geldiği ve anlaşmanın bir sonraki görüşmede sonuçlandırılması üzerine uzlaşıldığı belirtildi.