Güvenlik soruşturması engelline “durdurma”

Olaylar
İzmir Tabip Odası, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan ancak güvenlik soruşturması “olumsuz” sonuçlandığı için eğitim hakkı engellenen hekim için başlattığı hukuk mü...
EMOJİLE

İzmir Tabip Odası, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan ancak güvenlik soruşturması “olumsuz” sonuçlandığı için eğitim hakkı engellenen hekim için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi güvenlik soruşturmasında yer alan “hekimin lise yıllarında bazı sol örgütlerin toplantılarına katıldığı ve babasının sendikal faaliyetleri olduğu” tespitlerinin kamu görevine engel oluşturmayacağına hükmetti. Mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

 

Karar gerekçesinde, 2013 yılı öncesine ilişkin istihbari mahiyetteki bilgilerine yer verilen olaylarla ilgili mahkemelerce verilmiş bir ceza veya veya herhangi bir disiplin cezası bulunmadığı belirtilerek, “2013 yılı öncesine dayanan söz konusu istihbari bilgilere dayanılarak, sınavla kazanmış olduğu davalı idare bünyesindeki araştırma görevlisi kadrosuna atanmamasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçelerine yer verilmiştir” denildi.

 

 

 

Kaynak: Birgün