Ev dekorasyonunda boya badana işleminin yeri

Olaylar
Ev dekorasyonunda boya badana işleminin yeri Boya badana evlerin giysisi olarak kabul edebileceğimiz hem dış hem de iç cephede duvar yüzeyini; temiz ve alımlı gösteren oldukça önemli bir uygulamadır. ...
EMOJİLE

Ev dekorasyonunda boya badana işleminin yeri

Boya badana evlerin giysisi olarak kabul edebileceğimiz hem dış hem de iç cephede duvar yüzeyini; temiz ve alımlı gösteren oldukça önemli bir uygulamadır. Ev gibi özellikle kapalı alanlarda yapılacak olan dekorasyon işleminde en iyi sonuçlara ulaşabilmek adına kişilerin ilk olarak değişime duvar boyası kısmında başlamaları, birçok kişi tarafından alışılagelmiş durumlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Ev dekorasyonunda neden boya badana önemli?

Ev dekorasyonunda dikkat edilen belli ögeler bulunmaktadır. Bunların en başında ise dekorasyonda yapılacak olan boya badana değişikliğinin duvar boyası ile ne kadar uygun olup olmadığıdır. Eğer ev boyama gibi bir düşünceniz bulunuyorsa ilk olarak şu soruların cevabından emin olmalısınız, evi boyatmayı neden istiyorum? Ev dekorasyonu içinse dekorasyonuma uygun boya renkleri yahut desenleri nasıl olmalı? Evinizi boyatmayı hemen her yıl bahar temizliği döneminde, temizlik amaçlı yaptırıyorsanız, tercih edeceğiniz renk ev mobilyalarınıza uygun ve yine eski tarzına yakın olmalıdır. Bunun nedeni herhangi bir tarz değişikliğinden dolayı ev boyama yapılmadığından kaynaklanmaktadır. Ancak tercihiniz tam tersi dekorasyon değişikliğinden dolayı ise tercih edeceğiniz duvar boyası değişime uğrar ve çok daha özenli bir tercih ister.

Ev dekorasyonu için duvar boyası seçimi nasıl olur?

Ev dekorasyonu için duvar boyası yaptırma işlemi de kendi içinde iki kısma ayrılmaktadır. Bunlardan biri, en hesaplı değişim yöntemi olduğu için yalnızca duvar boyasını değiştirmek ve ev dekorasyonunda kısmi bir değişim sahibi olmak, bir diğeri ise evin mobilyalarını değiştirerek dekorasyon stil değişikliği yaparak duvar boyasını da bu doğrultuda değiştirmek. Bu iki farklı seçenekte de tercih edilecek olan duvar boyası renkleri farklı farklı ayrıntılar doğrultusunda yapılmalıdır. İlk olarak yalnızca duvar boyası değişimi ile dekorasyon değişikliği yapmak; evinizdeki en göze çarpan, herhangi bir değişim halinde sanki evin mobilyası da değişmiş intibası oluşturan duvar boyası, mobilya ve dekorasyon tarzı değişmeden nasıl farklı bir hava oluşturulabilir sorusuna birkaç madde ile yanıt verebiliriz;

• İlk olarak yine evin tarzına uygun renk tonlarından birini seçerek bir duvarı bir ton koyu diğer duvarları ise açık farklı bir tonda boyayabilirsiniz.

• İkinci olarak tercih edeceğiniz iki ayrı duvar boyasını duvarınıza ilk olarak birini daha sonra ise diğerini (desenli rulo) kullanarak farklı bir havaya sahip olabilirsiniz.

• Üçüncü olarak da tercihinizi duvar boyasından yana değil de duvar kâğıdından yana kullanabilir, ev dekorasyonunuzda ciddi bir değişime gidebilirsiniz. Tüm duvarın duvar kâğıdı olmasını istemiyorsanız dört duvarın üçünü açık renk tonuna boyayarak birini duvar kâğıdı yapabilir, farklı bir tarza sahip olabilirsiniz.

İkinci olarak tüm evin dekorasyonunun değişmesi ile boya rengi değişikliği yapmak; bu durumda yapılacak olan boya değişikliği belki de en kolayıdır. Zaten baştan aşağı değişen mobilyalar, evin tüm atmosferini kolaylıkla değiştirecektir. Burada asıl önemli olan; duvar boyası ile değişim yapma çabası değil duvar boyası ile evin genel havasına uyum sağlayan rengi bulmaktır. Tercih edilen dekorasyona uygun bir şekilde yapılacak olan duvar boyası seçimi, dekorasyonun tarzına uygun bir şekilde yapılmalı ve mutlaka uyum yakalanmalıdır. Yanlış seçilen duvar boyası, evin yeni olan şık mobilyalarının bile görünmemesine neden olacaktır.

Duvar boyası ile dekorasyon değişikliği nasıl olur?

Ev dekorasyonu yahut ofis dekorasyonu fark etmez, değişim için illa komple mobilya değişimine gitmenize gerekmez. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dekorasyon değişimi için duvar boyası değişimi de yeterli olacaktır. Ancak bunun için ilk önce meslekte uzun yıllar hizmet veren bir boya ustası ile anlaşmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunun nedeni ise ortaya çıkacak sonucun en iyisi olması ve hem zaman hem de para yönünden zarara uğramamanızı sağlamaktır. Özellikle tercihinizin renk konusunda belli bir bilgi sahibi olan, ev boyama konusunda da uzun zaman hizmet veren bir usta yönünde olmalıdır. Birçok sektörde hizmet veren ustamgeliyor.com sitesi gibi kurumsal olarak hizmet veren ve deneyimli boya ustaları ile çalışan platformlardan yararlanabilir, ev dekorasyonunda boya kullanımı hakkında uygulamalı hizmet alabilirsiniz. Bu sayede hem uzun süre boya ustası aramakla uğraşmamış olur, hem de güvenli ve tecrübeli boya ustaları ile çalışma imkânına sahip olmuş olursunuz. En güzel ev dekorasyonu için duvar boyası tercihinin doğru yapılması ve uygulayacak boya ustasının da deneyimli olması gerektiğini unutmamalısınız.