Geleneksel MAZLUMDER İftarına Yoğun İlgi

Medya
Haber: Sümeyye Ezer / Fotoğraf: Zuhal Erkek MAZLUMDER İstanbul Şube’sinin her yıl düzenli olarak yaptığı "Geleneksel İftar" programı bu sene 27 Ağustos Cuma günü üye ve gönüllerinin yo...
EMOJİLE

Haber: Sümeyye Ezer / Fotoğraf: Zuhal Erkek

MAZLUMDER İstanbul Şube’sinin her yıl düzenli olarak yaptığı "Geleneksel İftar" programı bu sene 27 Ağustos Cuma günü üye ve gönüllerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Çeşitli Sivil Toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, Yeşilay Başkanı Muhammer Balcı, AK Parti eski milletvekili Hüsnü Tuna, Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yasin Şamlı ve daha birçok önemli isim iftara katıldı.

Gecede iftardan sonra Afrika için dua edildi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge bir konuşma yaptı. Konuşmasında şehit ailelerine başsağlığı dileyen Hüseyin Bürge konuşmasını bayram tebriğiyle sonlandırdı.

İftarda görüşlerini sorduğumuz Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Bugün hayır gecesi. Kur’an’ın insanlarla buluşmasının başlangıcı. Bu demektir ki ; bir kere daha yer yüzünde tuğyan eden yani zalimleşen insanın vahyi bir ikaz ile uyarılması. Zalimleşen dünyanya karşı dik bir duruşun akşamındayız. Dolayısıyla MALUMDER’in böyle bir gecede değerli dostlarla buluşması çok anlamlı." dedi.

 

 

 

Cüneyt Sarıyaşar’ın yanı sıra Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ise düşünceleirini aktarırken, "MAZLUMDER, bütün sivil toplum kurumlarının hizaya geldiği kuruluştur. Bütün STK’lar MAZLUMDER’e bakarak hiza alırlar. Bunun sebebi şu; Temel insan hakları ve özgürlükleri konusunda MAZLUMDER bir ilktir, hem de en iyi pratiğe sahiptir. 91 yılında arkadaşlarla MAZLUMDER’i kurarken neler düşünüyorsak aynen bügünde öyle düşünüyoruz. Bu şunu gösteriyor; MAZLUMDER kendi felsefesine sadık kalmıştır. Bu durum bir sivil toplum kuruluşu için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

 

 

on5yirmi5