Gazete Habertürk’e Tepki Yağıyor!

Medya
Bugün Gazete Habertürk’e bakanlar gördükleri karşısında adeta dehşete düştü. Gittikçe tiraj kaybederek personel çıkarma yoluna giden Gazete Habertürk, sırf konuşulmak için basın tarihine kara le...
EMOJİLE

Bugün Gazete Habertürk’e bakanlar gördükleri karşısında adeta dehşete düştü.

Gittikçe tiraj kaybederek personel çıkarma yoluna giden Gazete Habertürk, sırf konuşulmak için basın tarihine kara leke olarak yazılacak bir fotoğraf yayınladı.

Gazete, bugün sürmanşetten Manisa’da dün yaşanan bir kadın cinayetine yer verdi.

Haber, Manisalı 2 çocuk annesi Şefika Etik’in 19 yıllık dayakçı kocayı terkedip sığınma evine yerleşince kocası tarafından zorla eve tekrar getirilmesi ve ardından cinnet geçiren kocanın, banyoda karısını sırtından bıçaklayarak öldürmesi.

Yeterince dehşet veren bu olayı Gazete Habertürk, öyle bir verdiki bu kadarına da pes dedirtti!

Gazete, kocası tarafından öldürülen kadının sırtından bıçaklanmış haldeki o fotoğrafını hem de büyüterek verdi.

Toplumun her kesimi tarafından rahatlıkla ulaşılabilen Gazete Habertürk’ü görenler bu fotoğraf karşısında dehşete düştü.

Zaten 7’den 77’ye herkesin yeterince içini burkan bu olayı Gazete Habertürk’ün bu şekilde vermesi "ne ahlaki ne de gazetecilik açısından etik" şeklinde yorumlandı.

İNTERNET SİTESİNDE DE YAYINLADI SONRA..

Habertürk gazetesinin bu fotoğrafı internet sitesinde de kullanması ise ikinci bir çileden çıkma nedeniydi. Öyle ki ağırlıklı olarak yetişkinlerin gazete aldığı Türkiye’de çocukların internet aracılığıyla bu fotoğrafla karşılaşmaları içten bile değil.

Neyse ki bu durumun idrakine çok çabuk varan site yönetimi, internet sitesinden manşetten verdiği o fotoğrafı daha sonra kaldırdı. Konuyla ilgili gazetenin nasıl bir özeleştiri vereceği ise merak konusu..

Her geçen gün tiraj kaybeden ve sürekli tenkisatın yaşandığı Habertürk’ün sırf reklam için kurban olmuş bir insanın ölü bedenini kullanması okuyucularınca da şiddetle kınandı.
Habertürk’ün bugünkü sürmanşetini görenler gazeteyi Twitter’da eleştiri yağmuruna tuttu.

İşte o eleştirilerden bazıları:

İclal Aydın 

Gelen yorumlardan gordugum kadariyla cogumuz ayni fikirdeyiz!Haberturk’teki fotograf da sidddetin ta kendisi!!

İclal Aydın

Kadina siddete hayir derken sirtina saplanmis bicakla ciplak ve olu bir kadinin fotografini boyle buyuk basmak????

ahuozyurt Ahu Ozyurt

Şiddet pornografisine merakli bazi gazeteler oldukça biz daha çooook… Neyse sabah sabah.. Mubarek gunde…

Ozge_Uzun Özge Uzun 

Habertürk’ün sürmanşetten verdiği haber ve fotoğraf. Kanım dondu. Bunu yapana HAYVAN demek hayvanlara hakaret. Daha fazla acıyla ölün.

bluesnow67 AcAr ErmN @Ozge_Uzun @ahuozyurt haberturk manşetini gururla karısına gösterip, "bak senin de sonun böyle olacak" diyen hayvanları görür gbym

hamdialkan hamdialkan

Kıyımı kıyılmış kadın fotografı ile göstermek," sallandiracaksin üç kisiyi taksim meydanında bak bir daha yapiyolar mı" mantığı ile aynıdır.