Türkiye’nin ilk ulusal çocuk gazetesi

Medya
Dağtekin medyanın kurucularından Yaşar Dağtekin’in (55) çalışmalarıyla başlayan, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk gazetesi yükselmeye devam ediyor. Şimdilerde 30.000 tiraj yapan gazeten...
EMOJİLE

Dağtekin medyanın kurucularından Yaşar Dağtekin’in (55) çalışmalarıyla başlayan, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk gazetesi yükselmeye devam ediyor.

Şimdilerde 30.000 tiraj yapan gazetenin amaçlarını ve hedeflerini gazete sahibi Yaşar Dağtekin şöyle anlatıyor : “Çeşitli etkilerden dolayı gençliğimiz erozyona uğrayarak milli benliğini ve kültürel değerlerini unutuyor. Bizim asıl amacımız geleceğimizin gençleri olacak çocuklara, şimdiden milli ve manevi değerlerimizi koruyan bir gazete sunmak. Böylelikle çocuklar kültürümüzü benimsemekle beraber süreli bir yayın okuyarak da okuma alışkanlığı kazanmış oluyor.”

Asıl hedefinin 2 milyon tiraj yapmak olduğunu söyleyen Dağtekin sözlerine şöyle devam etti: “ şuanda gazetemiz 35 ilde dağıtılıyor ve Türkiye’nin her bir tarafında temsilciliklerimiz var ancak yeterli değil bizim amacımız ülkemizdeki her çocuğa gazetemizi ulaştırmaktır.”

Gazetenin İçerisinde ideolojik ve siyasi hiçbir düşüncenin bulunmadığını ve hiçbir kuruma bağlı olmadığını belirten Yaşar Dağtekin, aynı zamanda gazetenin ISSN numarasının olduğunu ve devlet kütüphanelerinde arşivlendiğinin altını çizdi. Yaşar Dağtekin,  gazetemiz her geçen gün büyüyor, büyümeye devam edecek, diyerek ekledi: “Çocuk gazetesi şuanda 16 sayfa ileriki zamanlarda gazeteyi 32 sayfa yapmayı ve içeriğini genişletmeyi düşünüyorum. Gazetemizin 7, 8, 9 ve 10. Sayfaları okul öncesi ve okumaya yeni başlayan çocuklara yönelik hazırlanmıştır. Diğer sayfalarda bulunan testler, bulmacalar ve eğitici yazılarda 3.ve 8. sınıflar arası çocuklar için tasarlanmıştır.

23 Nisan da 23 Milyon Gazete!
Henüz 3 yaşında olan gazetenin geçtiğimiz yıllarda çeşitli illerde çocuk şenlikleri düzenlediğini söyleyen Dağtekin, sözlerine son olarak şunları ekledi: “ Gelecek yıllarda Kitap okuma seferberlikleri ve her çocuğa bir ağaç projelerimi gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hedefim ise 23 Nisan’da 23 milyon gazete basarak dünya rekorunu kırmak.”

İhaber.com