Umur Birand: Babam beni ekranda görse…

Medya
İşte Ahaber’de Umur Birand’la yapılan söyleşiden bazı notlar… Onun yarattıklarını yaşatmak bir oğul olarak göreviniz ama 32. Gün’ü sununca herkes şaşırdı, riskli bir karar deği...
EMOJİLE

İşte Ahaber’de Umur Birand’la yapılan söyleşiden bazı notlar…

Onun yarattıklarını yaşatmak bir oğul olarak göreviniz ama 32. Gün’ü sununca herkes şaşırdı, riskli bir karar değil miydi?
Aile içinde bir konuşmaydı, 32. Gün ne olacak diye konuşmaya başladık babamın vefatından iki üç hafta sonra. Annem eşim dedi ki sen yap. Ben nasıl yapabilirimi diye düşünmeye başladım.

Daha önce hep perde arkasındaydınız, hiç ekran önünde olmadınız Kamera önüne geçmeye kararı verince nasıl oldu?
Çok korktum ilk başta bu kararı verirken. Başarısız olacağımı, eleştiri alacağımı düşündüm. Kanal D yönetiminin karşı çıkacağını düşündüm. Tepki gelecek tabi ki 28 yıllık bir alışkanlık var. İnsanlar 32. Gün ile büyüdü. 32. Gün benden 7 yaş küçük. Bana bıraktığı babamın en büyük mirası. Oğlu haricinde kim yapabilir, ben de isterim, birileri gelsin ben yapayım desin.

Başka isimler geçmedi mi aklınızdan?
Çok geçti aklımızdan ama sıcak bakılmadı. Medya dünyası çok hızlı bir dünya. O fırsat gelince hemen değerlendirmek gerekiyor. Hiç kimse Mehmet Ali Birand ile kıyaslanmaktan korktu.

Siz korkmadınız mı?
Benim için büyük keyif, onur. Daha güzeli olamaz. Ben babamla kıyaslanıyorum. Benim için çok büyük bir keyif ve görev.

Dediler ki halifelik mi bu babadan oğla geçiyor program, bu tepkilere hazırlıklı mıydınız?
Birand ailesi tepkiye çok alışık. Tepki olmasa yanlış bir şey var diye düşünürüz. Alışkanlıkları bozmak çok zor oluyor.

Sevdiniz mi?
Çok sevdim. Bütün bu medyayı televizyonculuğu seviyorum. Ekranın karşısına geçmek daha da başkaymış, rahatlatıcı bir tarafı varmış.

Babanızın vefatından önce düşünmediniz mi?
Babam hep istiyordu, hadi oğlum, hadi oğlum diye. Ben oralı olmuyordum. Gece yarısında siyaset konuşup ne yapacağım diyordum. Şubat ayında bir programa başlayacaktık, o programı düşünüyorduk. Olmadı. Kısmet. Babamın_ vefatı, o derken bu derken kendimi stüdyoda buldum.

Babanız sizi izlese ne derdi?
Kilo ver (gülüyor)

Mimikler, vurgular ne kadar benziyor, babanızın kopyasısınız. Ona benzemek çabanız var mı?
Tam tersini yapmaya çalıştım komik oldu, robot gibi oldu, aman bunu yaparsam babama benzerim diye, baktım bunun sonu yok. Kendi yolumu bulmak için denemek gerekiyor. O cesareti göstermek gerekiyordu. Deneyerek olacak.

Ahaber