İHH’dan Vanlı çocuklara karne hediyesi

Stklar
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Van’da yaptırılan konteynır kentte kalan ve karnelerini alarak tatile giren çocuklarla karne pikniği yapıldı. İHH’DAN VANLI ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ Van ...
EMOJİLE

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Van’da yaptırılan konteynır kentte kalan ve karnelerini alarak tatile giren çocuklarla karne pikniği yapıldı.

İHH’DAN VANLI ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ

Van gölü manzaralı alanda yapılan piknikte, karnelerini alan yaklaşık 100 çocuğa hediyeler verildi.

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Van’da meydana gelen 7,2’lik yıkıcı depremin gerçekleşmesinden sadece birkaç saat sonra bölgede yardım çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Bugüne kadar Van’a 150 adet prefabrik konut, 388 adet konteynır ve yaklaşık 4700 adet çadır kuran İHH, yardım faaliyetlerine bir çok yönden devam ediyor.

İHH ekipleri bir yandan depremin vurduğu Van’da maddi çalışmalarını yürütürken diğer yandan da yaşanan depreminin psikolojik etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla çocuklara destek oluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, pedagog, psikolog ve eğitimcilerden oluşan ekip ile çeşitli eğlenceli etkinlikler, oyuncaklar ve eğitici materyallerle çocuklara psikolojik destek sağlıyor.