İHH’dan Suriye’ye yardım

Stklar
Suriye’de yaşanan olaylar başlayalı yaklaşık 2 yıl oldu… Bu süre zarfında milyonlarca Suriyeli yer değiştirmek zorunda kaldı. Yüzbinlerce Suriyeli ise başta Türkiye olmak üzere Lübnan ve Ü...
EMOJİLE

Suriye’de yaşanan olaylar başlayalı yaklaşık 2 yıl oldu… Bu süre zarfında milyonlarca Suriyeli yer değiştirmek zorunda kaldı. Yüzbinlerce Suriyeli ise başta Türkiye olmak üzere Lübnan ve Ürdün gibi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı… Her şeylerini geride bırakarak mülteci hayatı yaşamaya başlayan Suriyeliler kışın da gelmesiyle birlikte büyük sıkıntılar çekmeye başladılar. 

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları sıkıntılar üzerine tüm Türkiye yardım seferberliği başlattı… Yaklaşık 300 STK, sendikalar, bir çok kurum ve kuruluş ‘Kış geldi… Suriye için bir ekmek bir battaniye’ adı verilen bir yardım kampanyası başlattı. Olayların başladığı ilk günden itibaren Suriye halkının yanında olan İHH İnsani Yardım Vakfı bu kampanyaya da büyük destek veriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ‘Kış geldi… Suriye için bir ekmek bir battaniye’ kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu 33 Tırlık bir yardım konvoyu ile yola çıkartıyor. Yarın düzenlenecek bir basın toplantısı ile yola çıkacak tırların Cumartesi günü Türkiye – Suriye sınırında olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar en hızlı şekilde Halep-Hama-Humus-Şam kırsalı- Lazkiye gibi bölgelerde sıkıntı yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.