Gençlik İDBS Buluşması Sona Erdi

Stklar
Genç İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği)’nin gerçekleştirdiği 9.Uluslararası Gençlik Buluşması, 04 Şubat Pazartesi günü İstanbul’da sona erdi. 29 Ocak Salı günü başlayan ...
EMOJİLE

Genç İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği)’nin gerçekleştirdiği 9.Uluslararası Gençlik Buluşması, 04 Şubat Pazartesi günü İstanbul’da sona erdi. 29 Ocak Salı günü başlayan ve 02 Şubat Cumartesi gününe kadar Kıbrıs’ta devam eden buluşmaya yaklaşık 50 ülkeden 200’e yakın temsilci katıldı. Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nin de iki temsilciyle katıldığı buluşma yaklaşık bir hafta sürdü.

Buluşmaya Balkanlar, Ortadoğu, Afrika, Asya gibi Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerin yanı sıra Avrupa ve Amerika’dan da birçok STK (Sivil Toplum Kuruluşu) katıldı. Etkinliklerin ilk ayağının gerçekleştiği Kıbrıs’ta ülkelerin ve bölgelerin sorunları masaya yatırılarak çözüm bulunmaya çalışıldı. Buluşmanın son bölümünde ise İstanbul’da tarihi yerler ve çeşitli kurum ziyaretlerinde bulunuldu.

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen forumlara AK Parti Milletvekilleri Ali Şahin ve Mehmet Muş’un sunumlarıyla katkıda bulunduğu buluşmada, birçok akademisyen ve düşünür katıldı. Son gün katılımcılara okunan kapanış bildirgesi ile son bulan buluşmanın bir sonraki ayağı Balkanlar olacak.