İsraf, başkasının hakkını gasp etmektir

Stklar
İHH 2017 RAMAZAN’DA 5 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK İHH bu Ramazan ne tür çalışmalar yapacak?  Bu yıl 104 ülke ve bölgede Ramazan çalışması yapılacağız. İHH olarak bu Ramazan 5 milyon ihtiyaç sahibine u...
EMOJİLE

İHH 2017 RAMAZAN’DA 5 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK

İHH bu Ramazan ne tür çalışmalar yapacak? 

Bu yıl 104 ülke ve bölgede Ramazan çalışması yapılacağız. İHH olarak bu Ramazan 5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Ramazan’da gerçekleştireceğimiz çalışmalar genel hatlarıyla şöyle: 300 binden fazla Ramazan Kumanya Paketi dağıtımı yapılacak. Kumanya paketlerinden yaklaşık 2. 5 milyon kişi faydalanacak. 2 milyondan fazla kişiye iftar yemeği ikramı yapılacak. 36 ülkedeki 57 bin çocuğa bayramlık elbise hediye edilecek. 30 bin çocuğa Ramazan Çocuk Paketi ulaştırılacak. Çocuk paketlerinin 20 bini Türkiye’de, 10 bini ise Suriye’de dağıtılacak. 27 ülkedeki 130 bin kişiye fitre, fidye ve zekât ulaştırılacak. 

DÜNYADA GEÇİCİ OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM

Ramazan, paylaşma ayı olmasına rağmen son dönemde sofralarımızda israfın arttığını görüyoruz. Bu israf sofraları hakkında ne düşünüyorsunuz, İHH’nın israfı önleme ile ilgili bir projesi var mı?

İsraf başkasının hakkını gasp etmektir. İnsanoğlu bazen kazandıklarını sadece kendi malı olarak görür. Aslında her şey Allah’ındır. Bizler dünyaya geçici olarak geldik ve gideceğiz. O yüzden elde ettiklerimizi paylaşmalıyız. Burada fakirin, yetimin, yolda kalmışın akrabaların, şehit ailelerinin, cihada gidenlerin hepsinin hakkı var. Onun için Ramazan’da bir nevi bu israfı daha deruni şekliyle anlamalıyız. Çünkü merhamet duygumuz Ramazan’da artıyor. Yeryüzünde fakir bölgeleri hatırlıyoruz, savaş bölgelerini düşünüyoruz, yardım ediyoruz. İsraf konusunda İHH’nın çalışmaları oldu ama kampanya şeklinde hatırlatıcı bir düşünce oluşmadı. Bu soru üzerine bu konuda bir istişare yapalım,  bir proje hazırlamaya çalışalım inşallah.

EN ZOR YERLER SAVAŞ VE ABLUKA BÖLGELERİ

İHH hiç kimsenin gidemediği, gitmekten çekindiği bölgelere de yardım ulaştırıyor. Afet bölgelerine, savaş bölgelerine yardım götürüyor. Yardım yapılan bu ülkelerde ve bölgelerde en çok zorluğun ve sıkıntının yaşandığı yerler hangileri?

Arakan bölgesi zor bir bölge. Yine Gazze hiçbir zaman kolay bir bölge olmadı. Ayrıca savaş bölgelerinde abluka altına alınmış yerler var. Bunlar şu an kamuoyu tarafından da pek fazla bilinmiyor. Özellikle Suriye, Irak ve Libya’da savaş ortamı olduğu için, yardımların ulaşmasında zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Buralarda başarılı oluyoruz ama az miktarlarda başarılı oluyoruz. Gazze de mesela, hem Mavi Marmara ile olsun hem konvoylar ile yaptığımız yardımlar ile olsun, istediğimiz yardımları tam olarak ulaştıramadık. Yani ambargo ve abluka henüz tam anlamıyla kalkmış değil. Hatta daha da sıklaşmış durumda. Ancak tüm zorluklara rağmen dünyanın neresinde bir mazlum varsa el uzatmaya çalışacağız. 

YOKSULLARI DOYURUN, YETİMLERİ GİYDİRİN

İHH’nın Ramazan çalışmalarına katkıda bulunmak için yapılabilecek bağışlar neler?

Ramazan’da İHH ile ihtiyaç sahiplerine kumanya gönderebilir, yetimlere bayramlık alabilir,  fitre ve zekâtınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Bu sene bir Ramazan Kumanya Paketi 85 TL. Kumanya paketinin içeriğinde pirinç, kuru fasulye, bulgur, nohut, makarna, reçel, irmik, mercimek, ayçiçek yağı, zeytin, un, çay ve şeker bulunuyor. Bir kişilik iftar – 10 TL, bir bayramlık elbise – 120 TL, bir Ramazan Çocuk Paketi 30 TL. Çocuk paketinin içeriğinde diş fırçası ve macunu, şeker, kek, kraker, gofret, çikolata, bisküvi, Esma-ı Hüsna kitabı ve TRT Çocuk dergisi bulunuyor. Bu yılki fitre ve fidye bedeli ise 16 TL (4072 numaralı SMS hattıyla fitre ulaştırılabilir. Her SMS bir fitre bedeli.)- Milli Gazete