İLEM İhtisas Programı’na başvuruda son 9 gün

Eğitim Güncel
İlmi Etüdler Derneği’nin geçtiğimiz yıldan bu yana lisansüstü düzeyde çalışma ve araştırma yapan katılımcılara yönelik uyguladığı İLEM İhtisas Programı’nın 2013 yılı bahar dönemi başvurula...
EMOJİLE

İlmi Etüdler Derneği’nin geçtiğimiz yıldan bu yana lisansüstü düzeyde çalışma ve araştırma yapan katılımcılara yönelik uyguladığı İLEM İhtisas Programı’nın 2013 yılı bahar dönemi başvuruları başladı. Başvuru için son gün 24 Şubat 2013.

Nitelikli ilim adamlarının yetişmesine katkı sağlayabilmek gayesiyle 10 yılı aşkın süredir çalışmalarını yürüten İlmi Etüdler Derneği (İLEM), lisansüstü çalışma yapanlara yönelik yürüttüğü İLEM İhtisas Programı’yla iki dönemdir muhatap kitle açısından hayli ilgi uyandırıyor. Dersler, okuma grupları ve atölyelerden oluşan İLEM İhtisas Programı bünyesinde yer alan çalışmalarla nitelikli okuyabilmenin, derinlikli düşünebilmenin ve seviyeli tartışabilmenin imkânları temin ve tesis edilmeye çalışılıyor. 2013 Bahar Döneminde de  katılımcıların ilgisine sunulan İhtisas Programı bünyesinde  İslam Eğitim Tarihi; Yerel Yönetim Yapıları ve Politikaları; Müzik Diliyle Medeniyeti Okumak; Dilbilim Meseleleri: Dil, Zihin, Toplum, Kültür ve Tarih ile Modern Dönem İslam Düşüncesi gibi oldukça farklı alanlardan ilgi çekici derslerin yanında; Kant Okumaları; Sosyal Teori/Žižek Okumaları ve Politik Edebiyat Okumaları gibi okuma grupları yer alacak.

Çalışmaların bir sonraki aşaması olan ve neticede ortaya akademik bir ürün çıkartmayı hedefleyen atölyelerde ise bu dönem  İktisat Felsefesi Atölyesi; İslam ve Sekülerleşme Atölyesi; Tarih Atölyesi; Çağdaş Siyaset Felsefesi Atölyesi; Avrupa’da Din Eğitimi Atölyesi ile Türkiye’nin Orta Doğu Politikası Atölyesi başlıklı çalışmaları yer alacak.

İLEM, çalıştığı akademik alanlarda öne çıkmak isteyenleri, nitelikli ilmî ürünler ortaya koymayı hedefleyenleri ve İLEM’le tanışmak isteyenleri; hâsılı ilmi çalışmalara ehemmiyet veren herkesi programa başvuruya davet ediyor.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız!